Veloqx Motorsport účastníkem 24 hodin

Daniel Šupa, 26. prosince 2003, 23:11 Google+

V proslulém závodě budou piloty prototypu Audi R8 Frank Biela, Jamie Davies a Pierre Kaffer.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Úspěšný tým Veloqx Motorsport, který v letošním roce provozoval v americké sérii vytrvalostních závodů ALMS vozy Ferrari F550 Maranello a za který startoval i český jezdec Tomáš Enge, nasadí při 24hodinovém závodě v Le Mans vozy Audi R8 týmu Audi Sport UK.

Frank Biela bude v letošním roce pilotovat tovární vůz Audi v seriálu DTM, ale start v Le Mans si ujít nenechá, navíc právě ve sportovních prototypech dosáhl největších úspěchů.

„Jsem velmi rád, že budu startovat v celém seriálu DTM 2004, ale přál jsem si být stále v kontaktu se světem sportovních prototypů. Pilotovat Audi R8 v Sebringu a Le Mans je tak pro mne přímo ideálním řešením,“ prohlásil trojnásobný vítěz závodu v Le Mans z let 2000 až 2002.

„Za tým Veloqx jsem startoval od doby jeho založení. Je to velmi ctižádostivý tým a vítězil ve všech soutěžích, ve kterých se angažoval. Nenapadá mne žádný důvod, proč by tomu tak nemělo být i v Le Mans, zvláště s ohledem na vůz Audi R8, který vyhrál během 4 let 40 vytrvalostních závodů,“ tvrdí Jamie Davies.

Pierre Kaffer startoval letos v seriálu Porsche Supercup a ve světě sportovních prototypů to pro něj bude v příštím roce premiéra.


Foto: Archiv

Vytisknout

Diskuze: Veloqx Motorsport účastníkem 24 hodin

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dunlop připravuje nové pneumatiky - anotační foto

Dunlop připravuje nové pneumatiky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud