Dunlop připravuje nové pneumatiky

Daniel Šupa, 26. prosince 2003, 23:09 Google+

Spolu s novými vozy se v příští sezoně na dráze objeví i nové pneumatiky britského výrobce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Na okruhu Lausitzring byl uskutečněn podrobný a náročný test za přítomnosti výrobců Mercedes, Audi i Opel. S Mercedesem testoval šampion Bernd Schneider. S vozem Audi TT Martin Tomczyk a s Opelem Astra V8 Coupe Marcel Tiemann.

„S počátečními poznatky jsme velmi spokojeni. Díky získaným datům a zkušenostem z roků 2002 a 2003 můžeme připravit pneumatiky odpovídající potřebám v příští sezoně. Výrobci připravují nové vozy a Dunlop bere tento aspekt v úvahu. Technická spolupráce s týmy je znamenitá,“ prohlásil po skončení testu Manfred Theisen, šéf oddělení motoristického sportu společnosti Dunlop.

Výrobce se bude i nadále držet osvědčené strategie levných a kvalitních pneumatik, které požaduje vedení seriálu. Toto řešení zahrnuje dvě pneumatiky pro všechny typy povrchů, jak pro tréninky, tak i pro závody.

Jedna je pro suchou trať, druhá má vzorek pro trať mokrou a zároveň trať vlhkou. Je konstruována tak, že umožňuje dostatečnou kontrolu vozu jak v silném dešti, tak na osychající trati. „Naše zkušenosti a vysoká kvalita takový kompromis umožňují a všechny strany považují toto řešení za správné,“ dodal k jediné pneumatice do deště Theisen.


Foto: Archiv

Vytisknout

Diskuze: Dunlop připravuje nové pneumatiky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Zytek připravuje nový monopost - anotační foto

Zytek připravuje nový monopost

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud