Tracy obhajuje loňské vítězství z pole-position

ar1, 25. července 2004, 12:54 Google+

Paul Tracy nastoupí do dnešního domácího závodu v Molson Indy Vancouveru na první pozici na startu. V cestě k obhajobě mu tedy až ke startu nestojí nic v cestě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tracy, Paul

Tracy, Paul | foto: Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Rodák z Ontaria bude tedy obhajovat své loňské zdejší vítězství v 85. kolech, poté co v kvalifikaci zajel čas 1:00,870s. Ani Rodolfo Lavin, jenž vyhrál druhou kvalifikaci nedokázal čas Paula Tracyho překonat.

Vítězství Rudolfa Lavina, také ze stáje Forsythe Championship Racing, bylo velké překvapení sobotního odpoledne. Je to vůbec nejlepší výkon v jeho kariéře. Díky tomu odstartuje z první řady po boku svého týmového kolegy Paula Tracyho.

Oba jezdci tak budou bojovat se třetím mužem na startovním roštu, kterým nebude nikdo jiný, než fenomén letošní sezony mladý Francouz Sebastien Bourdais jezdící v barvách firmy McDonald´s a vozem Lola týmu Newman/Haas Racing. Loni Bourdais na trati ve Vancouveru skončil třetí.

Lavin zajel svůj čas ve 13. minutě 35. minutové kvalifikace, zatímco Dominguez minuto před Lavinem. Gidley si také vyjel nejlepší umístění v kvalifikaci své kariéry.

Tato kvalifikace byla také trochu divoká z pohledu diváka. Bruno Junqueira zničil své zavěšení v zatáčce č. 12 o obrubník, takže skončil ve výsledcích na posledním místě. Ale díky svému času z pátku bude startovat z osmé pozice. Většina z 18ti vozů vyjela na trať po restartu kvalifikace, ale museli čekat, než se jim znovu zahřejí jejich pneumatiky Bridgestone.

O další přerušení tři minuty před koncem kvalifikace se postaral Bašton Mazzacane, jenž se vydal na výlet do pneumatik kolem tratě a to v zatáčce č. 1. Kvalifikace tak byla o dtyto minuty zkrácena.

Vytisknout

Diskuze: Tracy obhajuje loňské vítězství z pole-position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wallace, Andy

Andy Wallace v Portlandu na pole-position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud