Fernandez sedmý při debutu v Richmondu

ar1, 27. června 2004, 19:27 Google+

Adrian Fernandez včera večer potvrdil správné rozhodnutí o přechodu do série IRL IndyCar svým po sobě jdoucím třetím umístěním v top 10.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Fernandéz, Adrián

Fernandéz, Adrián | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Fernandez skončil sedmý při svém debutu na nejkratším ovále sezony v Richmond International Raceway a při svém pátém startu v témže šampionátu. Adrian se kvalifikoval do závodu SunTrust Indy Challenge na šestnácté pozici a po startu se dokázal velmi rychle probojovat na přední pozice závodního pole. Tento noční závod byl veden jako sprint na 250 kol. Od 65 kola se držel stabilně na sedmé pozici. Fernandez také přečkal bez následků havárii mezi Darrenem Manningem a Tomasem Scheckterem a také několik žlutých fází.

Fernandez se dostal na dosah 20 bodů k top 10 jezdců v průběžném hodnocení jezdců. Momentálně je na 15. pozici.

Nyní se opět bude celý tým soustředit na závod v Kansasu, kde se pojede na ovále v Kansas Speedway 4. července 2004.

Adrian Fernandez, #5 Quaker State/Telmex/Tecate Panoz G Force/Honda/Firestone:
„Byl to dobrý závod. Kolegové mi připravili velmi dobré auto. Zajistil jsem si velmi dobrou pozici od startu skrz celé startovní pole. V závodě bylo mnoho nehod, což hodně ovlivnilo závod a také štěstí, protože jsem z některých nehod unikl o vlásek. Auto se v průběhu závodu chovalo stále stejně a zastávka v boxech se nám také povedla. V závěru jsem byl zasažen Tomasem Scheckterem, který se snažil vyhnout incidentu Daria Franchittiho. To poškodilo nějaké komponenty na pravé straně mého vozu, ale auto to vydrželo až do cíle. Nemohl jsem tomu uvěřit. Ale tohle auto bylo postaveno velmi pevně. Na konci bylo mnoho žlutých fází a nezbývalo již dost kol na boj s ostatními jezdci. Myslel jsem, že jsem byl dokonce v top 3, ale náš čas teprve přijde.“

Foto: Fernandez Racing
Vytisknout

Diskuze: Fernandez sedmý při debutu v Richmondu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Lechner/Wendlinger/Wolff

Donington: Dramatické vítězství JMB Racing

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud