Milwaukee: Hunter-Reay završil vítězné tažení v Milwaukee

ar1, 6. června 2004, 18:46 Google+

Jezdec stáje Herdez Competition Ryan Hunter-Reay završil svoji vítěznou pouť na jednomílovém oválu v Milwaukee, když po úspěších v trénincích a kvalifikaci vyhrál i noční závod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hunter-Reay, Ryan

Hunter-Reay, Ryan | foto: Photo by Michael Kim/LAT Photographic

Sdílejte článek

Hunter-Reay odstartoval na trati osvětlené reflektory z Pole-position a hned se dostal do vedení, které nepustil. Svými 250 koly stanovil nový rekord pro tento ovál.

Svůj záměr dal svým konkurentům najevo hned od počátku závodu. Během 14ti kol si vydobyl 20 sekundový náskok. V 50. kole přišla první nehoda, když dosavadní lídr průběžného pořadí jezdců Sebastien Bourdais narazil do zdi a urval si závěs kola.

V 60. kole havaroval Paul Tracy, když se nevešel do zatáčky č. 2. Také pro něj večerní závod skončil.

Ve střední části závodu z celkových 250 kol diváci mohli sledovat, jak si Hunter-Reay vyjel 10ti sekundový náskok, zatímco druhý Patrick Carpentier se snažil uhájit druhou pozici před třetím v pořadí Michelem Jourdainem juniorem. Jourdain junior zde zajel těžký závod, když se musel probojovat na třetí pozici z devátého postavení na startu.

Pátá žlutá vlajka byla vyvěšena v okamžiku, kdy byly tři vozy ve vedení. Poté Carpentier a Jourdain učinili chybu a oba byli penalizování a ztratili tak šanci na překonání vedoucího jezdce. Po restartu byli oba vozy poslaní zpět ve startovním poli a díky tomu, že jen oni měli plný počet kol, mohli tak z jistotou bojovat jen o pouhé druhé místo v závodě.

Přesto, že ostatní jezdci měli minimálně jedno kolo ztráty na vedoucího jezdce, událo se v závodě mnoho předjíždění a bojů o lepší pozici.

Patrick Carpentier tak skončil v závodě na pěkné druhé pozici. Také tým RuSPORT tak dokončil skvělý závod, když Michel Jourdain Jr. dojel třetí a jeho stájový kolega A.J. Allmendinger dojel na 5. pozici.

Favorit závodu Bruno Junqueira z týmu Newman/Haas Racing dokončil závod na šesté pozici. To mu pomohlo udržet svoji vedoucí pozici v průběžném hodnocení jezdců o jeden bod před druhým Carpentierem.

Sedmé místo je pro tým Dale Doyne Racing bezesporu velkým úspěchem. Dosáhnul toho Oriol Servia, jenž sice ztratil 3 kola, ale získal pro tým cenné body.

Další závod se pojede 20. června v Portlandu.


Vytisknout

Diskuze: Milwaukee: Hunter-Reay završil vítězné tažení v Milwaukee

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš, Jaroslav

Nehoda na startu zkazila závod

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud