Preview sezony Champ Car 2004

Petr Stejskal, 10. března 2004, 12:59 Google+

Dlouho očekaváný okamžik konečně nastal, a jezdecké pole pro letošní sezónu ChampCar se začíná oficiálně představovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Monteiro, Tiago

Monteiro, Tiago | foto: Fittipaldi / Dingman Racing

Sdílejte článek

Stalo se tak na Season Premiere v Long Beach. Pojďme se tedy podívat na oficiálně potvrzené a představené jezdce.

Forsythe Racing
Paul Tracy - Lola - Ford - Indeck
Rodolfo Lavin - Lola - Ford - Corona

Forsythe nasadí jako jedničku Paula Tracyho - loňského šampióna. Jeho týmovým kolegou bude mírně překvapivě zřejmě pouze Rodolfo Lavin, za kterým stojí mexický pivovar Corona Extra. Patrick Carpentier má stále platnou smlouvu s týmem Gerryho Forsythea, avšak má zajištěný pouze plat. Forsythe mu prý oznámil že nemá potřebné zdroje (týmové, finanční), na to aby nasadil tři vozy, a v dnešní době, kdy jsou nejdůležitější peníze, dostal přednost Rodolfo Lavin. Carpentier se tak ocitl vpodstatě stejné situaci jako Tagliani loni (Gerry Forsythe mu platí mzdu, ale nemá zájem o jeho služby závodního jezdce).

Rocketsports Racing
Alex Tagliani - Lola - Ford - Johnson Controls
Nelson Philippe - Lola - Ford - Lease Plan

Tým Paula Gentilozziho v letošní sezóně rozšíří nováček z Francie, teprve 17-ti letý Nelson Phillipe. Alex Tagliani se už vpodstatě stává veteránem, a tak by mladíček Philippe, který postoupil ze Skip Barber Pro Dodge Series, mohl mít dobrého učitele.

PKV Racing
Jimmy Vasser - Lola - Ford - NII International
Roberto Gonzalez - Lola - Ford - NII International

Loňský PK Racing se letos výrazně změnil, přejmenoval se na PKV Racing, P již nyní neznamená Pollock, ale Pettit, a V je zde protože minoritní podíl v týmu koupil Jimmy Vasser. PKV Racing se rozrostl také na 2 vozy, a druhým jezdcem je Mexičan Roberto Gonzalez. Oba vozy nesou barvy nového hlavního sponzora - NII Holdings - dříve Nextel International. A podle slov mnoha lidí se jejich vzhled opravdu povedl. Jedná se o jedny z nejhezčích monopostů ve startovním poli.

Herdez Competition
Mario Dominguez - Lola - Ford - Herdez
?Ryan Hunter-Reay - Lola - Ford - Herdez

Herdez oznámil pouze Maria Domingueze, jako svého jezdce, avšak Ryan Hunter-Reay v druhém voze je prý prakticky jistý, a k podpisu smlouvy by mělo dojít do týdne. Hunter-Reay byl i přítomen na tiskové konferenci týmu Herdez, avšak nebyl oznámen jako jezdec.

Newman/Haas Racing
Bruno Junqueira - Lola - Ford - Pacificare
Sebastien Bourdais - Lola - Ford - McDonald's

Newman/Haas se vrací ve stejné sestavě jako loni, pouze místo hlavního sponzora zaujal u Sebastiena Bourdaise McDonald's. Bruno Junqueira se vrací s podporou PacifiCare. Newman/Haas si možná konečně uvědomil že jeho vozy němeli loni zrovna vyvedený "paintjob", a tak mírně upravil vzhled bílo-fialového vozu Junqueiry a připravil i nový vzhled pro Bourdaise v barvách McDonald's.

Fernandez Racing
Adrian Fernandez - Lola - Ford - Telmex, Quaker State, Tecate

Adrian Fernandez představil svůj letošní vůz, v podstatě jedinou změnou je, že na boku vozu již není nápis TECATE, ale visit México. Tecate se údajně rozhodl mírně snížit svoje sponzorské příspěvky, a tak dostal i méně prostoru na monopostu.

Team Rahal
Michel Jourdain Jr. - Lola - Ford - Gigante/Office Depot

Rahal představil také stejnou sestavu jako loni - jeho jezdcem je Michel Jourdain s podporou mexické společnosti Gigante, očekávaný druhý vůz představen nebyl. Spekuluje se však že by druhým jezdcem mohl být Justin Wilson. Jonathan Palmer, který je Wilsonovým manažerem, totiž nedávno rozeslal podílníkům Justin Wilson Plc. email, ve kterém tvrdí, že je blízko dohody s týmem v CART.

RuSPORT
RuSPORT znovu potvrdil svoje zapojení do ChampCar, a oznámil že se bude v letošním roce soustředit na svůj první vůz pro A.J. Almendingera, a v příštím roce by chtěl přidat druhý vůz. Tým neoznámil žádného hlavního sponzora, avšak RedBull by měl být osobním sponzorem pro Almendingera.

Výše uvedené jsou všechna oficiální oznámení týkající se jezdců/týmů z Long Beach. Co nás ale pravdepodobně čeká v nedaleké budoucnosti ?

- pravděpodobně nejvíce diskutovaná je otázka kde skončí Patrick Carpentier. Spekuluje se, že by mohl jezdit v týmu Walker, nebo Conquest, ale místo pro druhý vůz je stále i u zavedeným týmů Rahal a Fernandez...

- téměř jistotou je prý druhý vůz v týmu Herdez pro Ryana Hunter-Reay. Oznámení by mělo přijít do týdne.

- neslyšeli jsme žádné oznámení od týmů Conquest, Walker, Dale Coyne a Fittipaldi. Jeden vůz tůmu Conquest byl předváděn v Long Beach, avšak bez jakéhokoliv oznámení. Walker se zřejmě stále snaží najít finance pro Michaela Valianteho, se kterým loni podepsal smlouvu, ale ta byla závislá na nalezení nového sponzora. Dale Coyne by prý měl nasadit jeden vůz s Michalem Keohanem a pravděpodobně i druhý vůz, pokud se najde jezdec s dostatkem sponzorů. Fittipaldi nedávno prohlásil že by chtěl pro svůj tým ziskat Argentince Gastona Mazzacaneho.

- pravděpodobné oznámení by také mohlo přijít od někoho z následujících jezdců - Ralph Firman, Justin Wilson, Mika Salo a Oriol Servia - nechme se překvapit :)

Vytisknout

Diskuze: Preview sezony Champ Car 2004

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge pojede F3000 - anotační foto

Enge pojede F3000

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud