Oficiální testy v únoru a květnu

iM3, 13. ledna 2010, 21:08 Google+

Stalo se zvykem, že oficiální předsezónní testy hostí přírodní okruh a ovál. Ani letos nedojde ke změně, ačkoliv testy na oválu byly přesunuty na měsíc květen, to už bude sezóna v plném proudu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Briscoe, Ryan

Briscoe, Ryan | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

První oficiální test 24. – 26. února bude hostit přírodní okruhu Barber Motorsport Park. Představí se na něm monoposty série IndyCar i Indy Lights. Důvodem posunutí testů na oválu je skladba kalendáře sezóny.

„Kalendář na rok 2010 umožnil týmům soustředit se na přírodní i městské okruhy, které ovládnou první čtvrtinu sezóny,“ uvedl sportovní ředitel IRL Brian Barnhart. „Díky přesunutí testů na oválech mají týmy šanci soustředit se na okruhy a manipulovat pouze s vozy okruhové specifikace. K testům na ovále dojde v průběhu série oválových závodů započítávající i podnik Indianapolis 500.“

Série IndyCar přijede na okruh Barber Motorsport Park potřetí. Na základě velkého zájmu ze strany fanoušků se vedení série i okruhu dohodlo na pořádání regulérního podniku , jenž je naplánován na duben.

Druhé oficiální testy proběhnou na ovále Kentucky Speedway 4. května. Den předtím se na dráze představí série Indy Lights.

Vytisknout

Diskuze: Oficiální testy v únoru a květnu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Hayden pokazil představení svého týmu Ducati

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud