Čtyři otázky pro Danicu Patrick

iM3, 17. června 2009, 17:29 Google+

Na piloty série IndyCar nyní čekají dlouhé čtyři týdny závodění v kuse. Podniky v Iowě a Richmondu uzavřou dlouhou sérii závodů na oválech předají žezlo klasickým okruhům. Danica Patrick nadcházejícíc závody charakterizovala a mimo jiné odpovídala i na otázku ohledně své budoucnosti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Patrick, Danica

Patrick, Danica | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Můžete nám popsat váš skvělý start do sezóny a sérii dojezdů do cíle v první desítce?
Jak říkám každý rok, vždy je dobré odstartovat sezónu co nejlépe. Výsledky se sečítají a každý bod je výhodou. Je pěkné, že se nám daří. Bylo by lepší, kdybychom dojeli i úvodní závod v St. Petersburgu a měli víc bodů, ale každý minimálně jednou odstoupí.

Teď nás čekají čtyři týdny závodů. Můžete je charakterizovat?
Tento víkend jedeme do Iowy. Bude to velmi náročný závod, v minulosti se zde hodně špatně předjíždělo, protože si každý držel vnitřní stopu. Loni se situace trochu zlepšila, ale předjetí soupeře zůstává nadále obtížné.

Richmond je podobný jako Iowa, jde o stejný typ závodu a předjíždění je zde ještě náročnější. Naštěstí i zde se odehrávají souboje bok po boku. Nejdůležitější je na Richmondu kvalifikace.

Potom odjíždíme do Watkins Glen, na místo, kde se mi zatím příliš nedařilo. Minulý týden jsme tam testovali, trochu se zlepšili a snad v tom budeme i pokračovat. Do Watkins Glen se rozhodně těším.

Pak nás čeká Toronto. Mít tento závod v kalendáři je úžasné a jsem na něj zvědavá. Kanadští fanoušci jsou jedineční pro svou lásku k motosportu.

Velkou otázkou je váš kontrakt, který letos končí. Protože se vám vede zatím nejlépe v kariéře, mění to vaši situaci? Už jste dostala nějaké nabídky?
V současné době jde pouze o sbírání informací a hledání nejvhodnější varianty. Rozhodně to budeme ještě probírat.

Stáj Andretti Green vám prý nabídla prodloužení smlouvy.
Rozhodně jsme spolu sžití. Letos mám nového inženýra Eddieho Jonese a velmi si rozumíme. Můj tým je perfektní a prožíváme bezvadné období. Spolupracujeme spolu a máme výsledky. Takže jsem v situaci, kdy se nám daří a všechno vypadá dobře, a takové prostředí nechcete ztratit. Teď jen uvidíme jak se věci vyvinou.

Jaký je váš současní cíl?
Myslím, že nejpodstatnější je dostat se do pozice, ze které budu moci vyhrávat závody a být konkurenceschopná. To je ta nejdůležitější věc.
Vytisknout

Diskuze: Čtyři otázky pro Danicu Patrick

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tracy, Paul

Paul Tracy pojede tři závody v řadě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud