Soud s Castronevesem v závěrečné fázi

iM3, 11. dubna 2009, 16:13 Google+

Porota v případu obvinění Helia Castronevese, jeho sestry Kati a jeho právního zástupce Alana Millera v těchto dnech rozhoduje o konečném verdiktu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Brazilec je obviněn za krácení daní, podle žalobce si přišel k 2.3 milionům dolarů, které měly patřit státu. Castroneves se obhajoval se slovy, že je obětí špatných rad a úmyslně nezpůsobil žádný zločin.

„Podepisoval všechno co před něj dali, včetně dokumentů, které by podepsat neměl,“ řekl jeho obhájce David Gardin. „Ignoroval to a chyboval, ale zákon úmyslně neporušil.“

Na druhé straně státní žalobce Jared Dweyer tvrdí, že Castroneves svůj příjem úmyslně zatajil. „Obžalovaní se snažili neplatit daně, které musí platit všichni bez ohledu na bohatství nebo slávu."

Castroneves, Kati Castroneves a Alan Miller tak čelí několikaletému vězení, o tom jak tribunál rozhodne, se dozvíme v blízké době.

V případě, že Castroneves bude shledán nevinným, vrátí se do týmu Penske Racing. Majitel stáje Roger Penske sice na jeho místo angažoval Australana Willa Powera, ale zároveň podotkl, že Castronevese po procesu ihned příjme.
Vytisknout

Diskuze: Soud s Castronevesem v závěrečné fázi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sharp, Scott

Scott Sharp se vrací, pouze na Indy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud