Nová pravidla pro nováčky

iM3, 11. března 2009, 20:42 Google+

Série IndyCar pro letošní ročník zavádí nové pravidlo pro nováčky a pomalejší jezdce, kteří budou v průběžném hodnocení mimo první desítku. Jedná se o bonusový trénink během každého závodního víkendu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Na úvodním podniku v St. Petersburgu budou ještě všichni měřeni stejným metrem, ale od druhého závodu v Long Beach se zavede speciální ranní trénink prvního dne. Nováčci budou mít před prvním oficiálním tréninkem k dispozici 30 nebo 45 minut.

Sportovní prezident IRL Brian Barnhart doufá, že nabyté zkušenosti pomohou vyrovnat startovní pole a ztížit pozici těm nejsilnějším.

„Snažíme se novým jezdcům zvýhodnit jejich pozici. Kvůli současné ekonomice a pravidlům si týmy nemohou dovolit časté testování. Pro majitele stájí, kteří se rozhodnout odzkoušet nového pilota, to bude výhoda,“
uvedl Barnhart.

„My nabízíme čas navíc, který nic nestojí. Je součástí závodního víkendu. Pokud jste v průběžném pořadí mimo první desítku, přichází problém. Namísto soukromého testování dáváme týmům šanci vrátit se díky tréninku navíc do první desítky.“

Nové pravidlo nebude fungovat pouze v St. Petersburgu a v Indianapolis 500, kde každý nováček absolvuje dvoudenní program pro debutanty.
 
Vytisknout

Diskuze: Nová pravidla pro nováčky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Pětinásobný šampión Doohan v rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud