Marco Andretti v místě své jedinečné slávy

iM3, 19. srpna 2008, 22:53 Google+

Série IndyCar pokračuje dalším závodem, tentokrát jezdci zavítají na kalifornský okruh Infineon Raceway, jenž se stal dějištěm prvního, a zatím jediného, triumfu Marca Andrettiho.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Andretti, Marco

Andretti, Marco | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Přesně před dvěma lety, v Andrettiho debutovém roce, si mladý pokračovatel závodnického rodu přijel po nesmírně napínavém závěru pro první vítězství v kariéře. Andretti měl velmi málo paliva a nebylo jasné, zdali mu to bude do cíle stačit. S vozem #26 jel co nejpomaleji, ovšem na záda mu dýchal tehdy týmový kolega Dario Franchitti. Nakonec mu to k radosti všech přihlížejících vyšlo.

„Od toho vítězství se můj závodní styl vůbec nezměnil,“ řekl Andretti. „Prvenství přišlo velmi brzy, myslel jsem si, že bych se měl ještě zlepšit. Jenže letos je všechno náročnější, obzvlášť co se týče konkurence. Letos jsme vedli hodně kol (celkem 330), ale pořád nejsme schopni to dotáhnout do konce,“ uvedl Andretti, jenž na svůj druhý triumf čeká už dva roky.

„Na Infineon se vracím rád. Na této trati jsem opravdu vždy spokojen. Mám dobrý pocit, najezdil jsem zde v různých sériích mnoho kilometrů. Andretti Green zde často slavil úspěchy, takže určitě o vítězství bojovat budu.“

V roce 2005 zde vyhrál Kanaan, rok 2006 patřil Andrettimu a v loňské sezóně ho v boji o první místo připravil jedním úderem Franchitti. Jak se povede týmu tentokrát, si musíme počkat na neděli večer.
Vytisknout

Diskuze: Marco Andretti v místě své jedinečné slávy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dixon, Scott

Scott Dixon vymění kokpit IndyCar

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud