COSCAR: Scénář se opakuje

iM3, 6. června 2008, 15:21 Google+

ATLANTA - ZÁVOD; Druhý podnik českého seriálu COSCAR se v mnohém podobal úvodnímu závodu v Michiganu. Podobně jako před čtrnácti dny dominoval měřeným tréninkům jediný jezdec, avšak nedělní smůla opět neumožnila přenést rychlost do konečných výsledků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Auto-News.cz Team Penske nadále patří k favoritům šampionátu. Tréninky a kvalifikace již s železnou pravidelnosti vyhrává Lukáš Srňánek se startovním číslem 51, ale v závodě se vždy takříkajíc něco pokazí. Srňánek nikdy netlačí na pilu a při startech volí spíše defenzivní jízdu, teprve po několika úvodních kolech se dostává do formy a začíná být hrozbou pro soupeře. Bohužel, ani v Atlantě nebylo k děčínskému závodníkovi nakloněno štěstí. Tentokrát se zapletl do hromadné havárie a v cíli na něj čekalo čtvrté místo.

Naopak druhý pilot stáje Petr Janík na sebe v trénincích nijak výrazně neupozorňuje, ovšem v samotných závodech předvádí úžasnou jízdu. Důkazem jeho kvalit je čtvrté místo v Michiganu a výborné druhé v Atlantě. Stabilními výsledky se dostal na druhé místo průběžného pořadí, hned za Poláka Andrzeje Owsianka, jenž vyhrál oba pořádané závody.

Petr Janík, 2.
Druhý závod série Coscar Cupu 08 na oválu v Atlantě se mimořádně povedl. S druhým místem jsem vůbec nepočítal. Časy dosažené v tréninku a kvalifikaci sice napovídaly dobrému výsledku, ale tohle předčilo všechna očekávání. Bylo náročné udržet vůz a hlavně pneumatiky v konkurenceschopném stavu po celou délku závodu. Velký podíl na mém 2. místě, a to bych chtěl opravdu vyzdvihnout, má kolega s týmu Auto-News.cz Team Penske Lukáš Srňánek, jehož zkušenosti a rady využívám na závodní dráze, čímž mu děkuji a přeji více úspěchů v obou sériích COSCAR .

Lukáš Srňánek, 4.
První místo na startu znovu potvrdilo naši rychlost, přesto se závod v Atlantě nepovedl dle mých představ. Do první zastávky v boxech fungovalo auto naprosto skvěle, ale osudová chyba přišla ve 44. kole. Zapletl jsem se do hromadné havárie. Měl jsem obrovské štěstí, že auto nebylo příliš poničené. Následovaly další dvě zastávky v boxech, bohužel jsem se u mechaniků zdržel moc dlouho. Auto bylo nutné opravit a potom bylo už téměř nemožné dohnat velkou ztrátu.
Vytisknout

Diskuze: COSCAR: Scénář se opakuje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

MotoGP o víkendu ve Španělsku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud