Auto-News.CZ vstupuje do závodu NASCAR

iM3, 12. dubna 2008, 21:21 Google+

Naše logo se bude objevovat na dvou vozech on-line šampionátu NASCAR, který startuje již zítra. Po dvouleté odmlce znovu startují americké oválové závody v rukou českých pořadatelů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

O šampionát se měl původně starat polský server, ale po administrativních problémech se v poslední chvíli ozval server Coscar a celou situaci zachránil.

Závodníci se podívají do jedenácti lokací, úvodním podnikem je superspeedway Talladega. V kalendáři samozřejmě nesmí chybět jména jako Daytona, Atlanta, Watkins Glen nebo Indianapolis.

Sprint Cup, nejvyšší liga NASCAR, letos poprvé absolvuje celou sezónu s vozy COT, nicméně internetoví piloti budou mít v rukou staré vozy CUP. Předpokládaná účast závodníku se šplhá až k číslu 30, přičemž o pohár pro vítěze svedou boj čeští i polští jezdci.

Auto-News.CZ začal spolupracovat s týmem Penske Racing a ujal se hlavního sponzorství. U základu stáje stojí Lukáš Srňánek, jenž Penske Racing zformoval v roce 2006. Bohužel se dostavily problémy s penězi a sponzory. Tým zmizel ze startovních listin a Srňánek se zapojil do spoluřízení týmu Roman Nosek. Rokem 2008 vstalo jméno Penske Racing z mrtvých.

Petr Janík #21











Janík vstoupil do on-line závodu v roce 2006, u týmu Elf Racing absolvoval svou první sezónu v šampionátu Coscar. Má za sebou i mnoho úspěchů v sériích GTR a GTL. Slibné výsledky dokazují, že nebude dlouho trvat a Janík se vypracuje na velmi kvalitního závodníka. Talent a velký cit pro vůz, kterým Janík disponuje, hrál v rozhodování druhého pilota u týmu Penske Racing velkou roli.

Lukáš Srňánek #51











Ve stejném roce jako Petr Janík, začal se závody i Srňánek. Debut v seriálu Coscar probíhal ve znamení získávání zkušeností, dále se snažil řádně porozumět nastavení vozu. Nejlepším výsledkem kariéry je čtvrté místo v Chicagolandu. Jakmile ukončil Coscar veškeré aktivity spjaté s NASCAR, přesunul se Srňánek na západ do Německa a Velké Británie. Díky obrovské konkurenci nasbíral mnoho zkušeností a dobrých výsledku. Rok 2008 má být podle všeobecných předpokladů renesancí Lukáše Srňánka.

Kalendář
# Datum Trať
01 13. 4. Talladega Superspeedway
02 4. 5. Michigan International Speedway
03 25.5. Atlanta Motor Speedway
04 15.6. Mexico City
05 6.7. Daytona International Speedway Night
06 27.7 New Hampshire International Speedway
07 31.8. Chicagoland
08 28.9. Bristol Motor Speedway Night
09 19.10. Watkins Glen
10 9.11. Indianapolis Motor Speedway
11 30.11 North Carolina

Přípravou na nedělní podnik byl páteční rozsáhlý test na oválu Talladega. Jezdci absolvovali i zkušební závodní víkend. Trénink vyhrál Lukáš Srňánek, první tři jezdci se vlezli do 50ti vteřin a jedné desetiny, čtvrtý v pořadí již ztrácel půl vteřiny. Petr Janík skončil sedmý. Kvalifikaci vyhrál opět Srňánek, Janík startoval z třetí řady. Testovacího závodu se zúčastnilo sedmnáct jezdců, bohužel došlo k hromadné havárii do níž zapletl i Srňánek.

Úvodní podnik na oválu Talladega Superspeedway začíná zítra v 21:00, samozřejmě pro vás přichystáme reportáž a ohlasy Petra Janíka a Lukáše Srňánka.
Vytisknout

Diskuze: Auto-News.CZ vstupuje do závodu NASCAR

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

První řada pro Audi, hvězdou Schieder + FOTO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud