Do boje s podkovou pro štěstí

Daniel Šupa, 8. října 2003, 23:07 Google+

Helio Castroneves se v neděli utká s dalšími čtyřmi jezdci o svůj první titul šampiona série.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Spolu se Scottem Dixonem je jezdec stáje Penske Racing hlavním kandidátem na letošní titul šampiona, ale z titulu se mohou radovat i Tony Kanaan, Sam Hornish Jr. a Gil de Ferran.

Castroneves bojoval o titul i v sezoně 2002, ale loni byl nakonec v posledním závodě poražen Samem Hornishem. „Letos je situace jiná, než když jsem o titul bojoval jen se Samem. Nyní je do boje o celkové vítězství zapojeno 5 zkušených a odhodlaných pilotů, kteří dají do závěrečné bitvy všechno,“ vysvětlil rozdíl mezi dvěma závěrečnými finiši jezdec.

Vzhledem k vyrovnané situaci bude na okruhu Texas Motor Speedway, jež je charakterizován vysokým úhlem klopených zatáček, potřeba k vítězství nejen výborný vůz a plná koncentrace, ale i kus štěstí.

Hvězda stáje Penske Racing neponechává nic náhodě a využije i texasské tradice. Nad svůj box si zavěsí podkovu pro štěstí. „Nechci nevyužít jakékoliv šance. Mám příležitost vyhrát svůj první šampionát a se soupeři v zádech je smůla tou poslední věcí, kterou potřebuji,“ vysvětlil Castroneves.

Vytisknout

Diskuze: Do boje s podkovou pro štěstí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Carl Haas rezignoval - anotační foto

Carl Haas rezignoval

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud