Champ Car možná do 48 hodin zbankrotuje

iM3, 12. února 2008, 16:24 Google+

Na bitevním poli mezi sériemi Champ Car a IndyCar se toho za posledních dnů stalo opravdu hodně. Nyní kolují zvěsti, že CCWS již dlouho existovat nebude a vyhlásí bankrot.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Krátká rekapitulace: O víkendu se objevily zprávy, že obě americké formulové série začali jednat o opětovném spojení. Tony George, majitel IRL, odcestoval do Japonska pokusit se přesunout termín pořádání závodu v Motegi, který by kolidoval s Long Beach. Dále slíbil finanční pomoc, motory a šasi pro všechny příchozí týmy z CCWS.

Mezitím dostali majitelé Champ Car Kevin Kolkoven a Gerry Forsythe záchvat zuřivosti na média a po tisku vzkázali, že prozatím ukončují veškerá jednání a sezóna 2008 bude pokračovat podle plánu.

Dnes prosákli na povrch zajímavé informace. Podle internetového serveru SpeedTV série Champ Car oznámí do 48 hodin krach, aby se vyhnula případným žalobám v důsledku nesplnění smluvním podmínek. Pokud by došlo již letos ke spojení, muselo by Champ Car čelit mnoha sankcím. Zejména ze stran závodních okruhu. Laguna Seca, Elkhart Lake, St. Jovite, Kanada, Belgie, Španělsko a Nizozemí, s těmi se ve společném kalendáři nepočítá. V pozici krachující společnosti by se Champ Car určitě některým žalobám mohlo vyhnout.

Steve Johnson, prezident Champ Car, byl včera večer dotázán na zvěsti ohledně bankrotu. Odpověď prostřednictvím e-mailu byla poněkud vyhýbavá: „Takou informaci nemám, fámy o bankrotu slýchám už 18 měsíců.“

Zcela jiné světlo na komentář Steva Johnsona vnáší případ Pat Caporali. Caporali byla před pár týdny zaměstnána jako nová ředitelka pro styk s veřejností. Nicméně bylo jí sděleno, že rozhodně neprohloupí, pokud se vrátí na své místo v týmu Chipa Ganassi, jejích služeb už nebude potřeba.  Podobně dopadlo i několik dalších zaměstnanců. Museli přestat pracovat na projektech pro rok 2008 a někteří z nich ukončili pracovní poměr.

Je logické, že Champ Car by samo od sebe bankrot nevyhlásilo. Za nitky tahá IndyCar, pro které se jeví toto řešení jako nejlepší. Slibovaná podpora pro nově příchozí týmy a navíc tři závody připojené ke kalendáři IRL (Long Beach, Edmonton, Austrálie). To je důkazem Georgeho úsilí, jež pravděpodobně dospěje k uspokojivému konci.

Do začátku sezóny IndyCar zbývá 44 dní. Pro fanouška spoustu času, pro zákulisní machinace velmi krátká doba.
Vytisknout

Diskuze: Champ Car možná do 48 hodin zbankrotuje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Castroneves, Helio

George se vrátil, CCWS před krachem?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud