Klidný začátek v Taupu

Pavel Stavebník, 18. ledna 2008, 11:11 Google+

Český tým má za sebou v novozélandském Taupu obvyklou páteční rutinu závodního víkendu A1GP, do které zasáhli Jarek Janiš a Tomáš Enge. Nádherné jezero Taupo nabízí závodníkům jednu z nejhezčích scenérií sezóny. Podnik na Novém Zélandu je prvním dvojzávodem A1GP v roce 2008.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janiš, Jaroslav

Janiš, Jaroslav | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Dění na trati zahájil za český tým Jarek Janiš, který měl za úkol povést funkční test vozu a "zajet" dvě sady brzdových destiček.

Ve volném tréninku usednul za volant Tomáš Enge. V jeho průběhu se pracovalo na nastavení vozu, pilot odjel 25 kol s nejlepším časem 1:16,967. Nakonec skončil 18. se ztrátou 1,4 sekundy na nejrychlejšího jezdce. Enge nicméně doufá, že zbytek víkendu bude příznivější a také štěstěna mu bude nakloněna. Loňský rok byl v pátek nejrychlejší, ale po smůle v obou závodech odjel s prázdnou.

Tomáš Enge: „Je to dost odlišný začátek proti loňsku, kdy jsme byli nejrychlejší. Na druhou stranu, pokud se otočí i výsledky v závodech, tak se nebudu zlobit! Zdá se, že letos je třeba jiné nastavení než loni. Zítra je pořád čas na jeho vylepšení a jsem přesvědčený, že se posuneme dopředu.“

Antonín Charouz, šéf týmu: „Pracovali jsme na nastavení pro zbytek víkendu. Vždy platí, že páteční časy nejsou důležité, hlavní část víkendu nás teprve čeká.“

Novozélandský dvojzávod, jenž uzavře první polovinu sezony A1GP, odvysílá Česká televize. Záznam obou závodů pustí na svém programu ČT4 Sport v neděli 20. ledna v 11.05.

Výsledky z Taupa
Nováčci: http://results.a1gp.com/gp.php?l=0&d=201&r=20072109&c=25
Volný trénink: http://results.a1gp.com/gp.php?l=0&d=201&r=20072109&c=0

A1GP v Taupu našeho času:
Sprint – sobota 19. ledna 23.00
Hlavní závod – neděle 20. ledna 3.00

Tisková zpráva bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: Klidný začátek v Taupu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Už víme, kde bude závodit nový Lexus

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud