Erik Janiš vyrazí z osmé a deváté řady

Jozef Smrtník, 24. listopadu 2007, 14:37 Google+

Erik Janiš a český tým dokázali v Malajsii v sobotu zrychlit, ale zlepšení nestačilo na zisk pozic v první desítce. Janiš odstartuje do sprintu ze 17. místa a do hlavního závodu z 16.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janiš, Erik

Janiš, Erik | foto: www.auto-news.cz | Mariusz Stankowski

Sdílejte článek

Poslední sobotní trénink byl příležitostí vyzkoušet páteční poznatky. Janiš zrychlil proti pátku o 1,5 sekundy, odjel 14 kol a skončil devátý, jen 1,1s za nejlepším časem.

Česká stáj doufala, že i v kvalifikaci dokáže proniknout do první desítky, ale bohužel se to nepodařilo. Janišův nejlepší čas pro kvalifikaci do Sprintu vzešel ze druhé jízdy a znamenal 17. místo na startu. V dvojici jízd pro Hlavní závod dokázal Janiš ještě zrychlit, když v první jízdě zajel 1:50,020.

Ve druhé jízdě se už Češi nezrychlili a skončili na konečném 16. místě. Na první pohled se může zdát odstup na první místo Švýcarska jako velký, ale Neel Jani dokázal celému poli odskočit o skoro celou vteřinu a zbytek startovního pole je už velmi vyrovnaný.

Erik Janiš: „S výsledkem nejsem spokojený, protože jsem chtěl být mezi nejlepšími deseti. Dneska jsem dokázal zrychlit, ale nestačilo to. Tvrdě pracujeme, neustále se učím, ale pořád nám něco chybí. Pochopitelně není snadné se v závodech posunout dopředu, když je startovní pole tak vyrovnané a zejména ve Sprintu to bude těžké. Nicméně pořád si myslím, že v dlouhém závodě můžeme na body dosáhnout. Není snadné se vyrovnat s vedrem a vlhkostí, pátek byl těžký, ale dneska se už cítím v pohodě.“

Antonín Charouz, šéf týmu: „Nevím, co říct. Myslím, že pořád máme ten samý problém – nastavit vůz a hlavně pneumatiky pro kvalifikace. V závodě bychom měli být rychlejší.”

Zdroj: BPA sport marketing, a.s.
Foto: www.auto-news.cz | Petr Zelinka

Vytisknout

Diskuze: Erik Janiš vyrazí z osmé a deváté řady

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jani, Neel

Švajčiarsko berie v kvalifikácii double

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud