Kanaan už s Franchittim kamarádit nebude

iM3, 3. září 2007, 19:18 Google+

Tony Kanaan v posledních dvou závodech výrazně pomáhal Franchittimu k cestě za titulem šampióna. Nicméně po vítězství v Detroitu setrval v pozici, kdy i on má šanci na celkový úspěch.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kanaan, Tony

Kanaan, Tony | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Velké finále se odehraje na oválu v Chicagolandu již tuto neděli. Kanaan ztrácí 39 bodů na vedoucího Franchittiho a 36 bodů na druhého Dixona. Maximum bodů, které může v Chicagu získat je 53 (včetně bonusu za nejdelší vedení v závodě). Lehké to rozhodně mít nebude, ale za pokus mu to stojí. Kanaan pojede na sebe, Franchitti se na něj již spoléhat nemůže.

„Nikdy jsem nebyl ze hry a teď začíná opravdový lov. Samozřejmě to bude obtížné, ale vyhrát chci,“ řekl Kanaan.

Brazilec týden zpátky v Sonomě velmi pomohl Franchittimu k lepšímu bodovému ohodnocení. Franchitti měl v závěru potíže s vozem, ale za ním jedoucí Kanaan se o předjetí nepokusil, naopak bránil týmového kolegu před útoky ostatních.

Z celkového hlediska udělal Kanaan zásadní chybu. Nebýt pomoci, mohl jít do závěrečného závodu s lepším skóre. „Nyní sem řekl Dariovi, že v Chicagu budu bojovat. Uvidíme co se bude dít.“

Přestože Kanaan nabídl pomoc druhému a sám si uškodil, ničeho nelituje. „Ano, mohlo to být jiné. Mohl jsem se v Sonomě dostat do lepší pozice. Avšak rozhodnutí, které jsem minulý týden učinil, bylo správné.“

foto: IndyCar Media
Vytisknout

Diskuze: Kanaan už s Franchittim kamarádit nebude

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wilson, Justin

Názor prvej trojice z Assenu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud