Závod plný havárií vyhrává Kanaan + VIDEO

iM3, 6. srpna 2007, 08:01 Google+

MICHIGAN - ZÁVOD: Zrak všech přihlížejících se soustředil na dva kandidáty na letošní titul Daria Franchittiho a Scott Dixona. Nicméně hromadná havárie nijak průběžným pořadím nehnula a vše se přesouvá na další závod sezóny.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kanaan, Tony

Kanaan, Tony | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Franchitti měl k vítězství nejblíže, čtyřicet pět kol před cílem bojoval s Wheldonem o vedení, ale jejich vozy se na zadní rovince střetly. Skot vyletěl do vzduch,u kde udělal několik piruet a následně dopadl na svého největšího konkurenta Dixona.

„Ve chvíli, kdy jsem otevřel oči jsem byl třicet stop nad zemí,“ řekl Franchitti. „Pomyslel jsem si: to není dobré.“

Do kolize se zapletlo šest vozů, kromě Franchittiho, Dixona, Wheldona neunikli ani Carpenter, Foyt IV a Hornish. Vedení pár kol před cílem převzala Danica Patrick, zatímco její týmový kolega Andretti dostal penalizaci za předčasný start. Avšak krátce před koncem závodu se dokázal propracovat až k vedoucímu Kanaanovi a sváděl s ním závěrečnou bitvu, kterou nakonec prohrál.

„Byl to bláznivý závod,“ popisoval Brazilec. „Spousta lidí k sobě navzájem chovalo neúctu. Je to chyba jen jezdců. Nejméně 25krát jsem viděl, jak někteří neměli daleko, aby se dostali do vzduchu. Díky Bohu se to stalo jen jednou a všechno je OK. Takhle by se závodit nemělo.“

Jelikož spousta favoritů závod nedokončilo, otevřely se dveře pro jezdce z druhé desítky. Na třetím místě dojel Sharp a nejlepší výsledek kariéry oslavoval čtvrtým místem Matsuura. Také nováček Hunter-Reay potvrzuje, že Rahal rozhodně neprohloupil. Po Mid-Ohiu má tento jezdec další TOP10.

Podívejte se na záznam havárie.

foto: IndyCar Media
Vytisknout

Diskuze: Závod plný havárií vyhrává Kanaan + VIDEO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Villa, Javier

Kde sa dvaja bijú, Villa víťazí...

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud