Slavný Michigan opuštějí formulové monoposty

iM3, 17. července 2007, 21:25 Google+

Jeden z nejznámějších oválů USA Michigan International Speedway nebude v roce 2008 hostit sérii IndyCar. Fanoušci tak letos naposledy spatří monoposty, příští rok nebudou mít možnost.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rice, Buddy

Rice, Buddy | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Poprvé od roku 1968, kdy byl ovál představen veřejnosti, se jedinou stěžejní akcí stane série NASCAR, která se v Michiganu objevuje 2x ročně.

Roger Curtis, prezident oválu, z neobnoveného smlouvy neskrývá zklamání. „Od úvodního závodu na oválu Michigan International Speedway v roce 2002 se stát Michigan, město Jackson a další instituce zasloužili o zvýšení úrovně tohoto podniku v rámci IndyCar série,“ řekl Curtis.

„Doufal jsem, že bude možné dosáhnout spolupráce s IRL i v roce 2008, po čtyři dekády jsme nabízeli závody formulových monopostů.“ A na čem komunikace ztroskotala? Na termínu konání závodu. IRL má nabytý program, jenže kvůli smlouvě Michiganu s NASCAR není možno podnik nijak rozumně zařadit do kalendáře.

Curtis jakkoliv popírá skutečnost, že se nyní zaměří všechna pozornost k NASCAR. Vedení okruhu hledá možnost vystavět klasický okruh uvnitř areálu, podobně jako Indianapolis.

Michigan zažíval největší slávu v dobách Champ Car, v roce 1996 dokonce konkuroval slavné pětistovce v Indianapolis podnikem US 500.

foto: Ron McQueeney/IRL
Vytisknout

Diskuze: Slavný Michigan opuštějí formulové monoposty

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ammermüller, Michael

Proč bude Ammermüller nahrazen?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud