Motegi: Kanaan vítězem, Wheldon v čele

Daniel Šupa, 21. dubna 2007, 10:19 Google+

MOTEGI - ZÁVOD; Pilot stáje Andretti Green vybojoval těsné vítězství v dvousetkolovém závodě v japonském Motegi. V cíli překonal o necelých pět desetin vteřiny Dana Wheldona ze stáje Ganassi, kterému ale patří po třech letošních závodech vedoucí pozice v hodnocení jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kanaan, Tony

Kanaan, Tony | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

O vítězství rozhodlo rychlejší krátké dotankování paliva v případě mechaniků AGR deset kol před koncem závodu, které absolvoval chvíli předtím i do té doby vedoucí Wheldon. Brit byl na čele po většinu z 200 kol.

Pole tak vedli Hornish a Dixon, ale oba museli pro palivo následně také. Finiš mezi vedoucím Kanaanem a útočícím Wheldonem na cílové čáře již pořadí nezměnil. Brazilec získal první vítězství na 1,5 míle dlouhém oválu od června 2005, tehdy triumfoval v Kansasu.

Výborně se závod povedl třetímu Franchittimu, jenž měl jinou strategii a nechybělo mnoho, aby s ní vzal svým soupeřům stupínek nejvyšší. Čtvrtý v cíli skončil Dixon, který vydržel na dráze před závěrečnou zastávkou pro palivo nejdéle, pátý pak Hornish, jehož však zbrzdily potíže při odjezdu z boxů. Jednu ze žlutých fází způsobil favorizovaný Marco Andretti, Američan rozbil vůz o betonové zdi ve 134 kole.

Šampionát vede Wheldon před Kanaanen, Dixonem a Castronevesem. Celkové pořadí můžete shlédnout zde.

Vytisknout

Diskuze: Motegi: Kanaan vítězem, Wheldon v čele

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

bourdais, sébastien

Bourdais demonstroval formu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud