Danica Patrick poprvé vyhrává, půjde dohola?

iM3, 20. dubna 2008, 11:23 Google+

MOTEGI - ZÁVOD; Po projetí cílem se zvedla obrovská vlna emocí, z modročerného monopostu se ozýval hlasitý výkřik a většina příznivců série IndyCar spokojeně sledovala vítězné oslavy Danici Patrick.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Patrick, Danica

Patrick, Danica | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

„Konečně,“ řekla se slzami v očích Patrick. „Po tak dlouhé době. Závod se točil kolem množství paliva. Můj tým mne povolal ve správný čas. S Heliem (Castronevesem) jsme byli na stejné strategii. Bylo to neuvěřitelné, když jsem ho předjela. Je to báječné.“

První část závodu vedl Castroneves, po něm se do čela propracoval Dixon, který získal bonusové body nejdelší vedení v závodě. Tři kola před cílem byl Castroneves opět první, ale finále nejlépe zvládla Patrick.

V roce 2005 startovala v Motegi z první řady, klasifikována byla na čtvrtém místě. Další pozornost na sebe upoutala vedením ve slavné pětistovce v Indianapolis. Od té doby se zařadila mezi kvalitní piloty s nadějí na vítězství. „Tolikrát se mne ptali, kdy už konečně vyhraji první závod. Teď už tyto otázky neuslyším.“

V loňském roce uzavřela Patrick s týmovými kolegy sázku. Předmětem dohody bylo samozřejmě první vítězství. Pokud by Patrick vyhrála, ostříhala by se dohola. Ovšem sázka padla už v loni a zda-li přešla i do roku 2008 se zatím neví.

Na čele šampionátu zůstane nadále Castroneves. Výsledky z Long Beach jeho pozici nijak neovlivní. Rahal s padesáti body by v případě vítězství poskočil na druhé místo.

Zdá se, že smůla se Andrettiho nadále drží. Po nevydařeném podniku v ulicích St. Petersburgu nedojel ani v Japonsku. Naopak Hunter-Reay získal vynikající sedmé místo. Příjemně překvapil i Carpenter, který skončil těsně za branami TOP5. Naopak Briscoe dosud značně pokulhává, deváté místo rozhodně není důvodem k oslavám.
Vytisknout

Diskuze: Danica Patrick poprvé vyhrává, půjde dohola?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kirkaldy - Fässler

Fässler a Kirkaldy zajeli mokré Pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud