Richmond: Dixon vítězem přerušené kvalifikace

Daniel Šupa, 29. června 2003, 00:25 Google+

Jezdec týmu Ganassi Racing bude dnes v noci startovat z prvního místa. Kvalifikace byla kvůli dešti o hodinu odložena. V 1. řadě ho doplní Sarah Fisher.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Dixon získal na nepravidelném oválu Richmond International Raceway své první Pole position v sérii IRL IndyCar. Jeho vůz Panoz G Force s motorem Toyota a číslem 9 prolétl 3 míle dlouhý okruh v 16,0582 vteřinách s průměrnou rychlostí 168,138 m/h. Znalci série mi možná budou oponovat v otázce 1. Pole position, neboť Dixon startoval z 1. místa již při závodě v Motegi. V dubnu však byla kvalifikace pro déšť zrušena a startovní rošt byl seřazen z do té doby dosažených časů ve volných jízdách. 14 z 22 pilotů stihlo odjet 2 kvalifikační kola před prudkým deštěm, který si vynutil přerušení kvalifikace do té doby, než byla trať opět suchá.

„Vůz byl velmi rychlý celou dobu. Tým odvedl skvělou práci, nemůžeme si vůbec na nic stěžovat, opravdu ne,“ prohlásil jezdec, který vyzdvihl výbornou stabilitu vozu.

Obrovským překvapením je druhé místo Sarah Fisher, která bude zítra startovat po boku Scotta Dixona se svým vozem Dallara Chevy. Její umístění je vůbec nejlepším kvalifikačním výkonem motoru Chevrolet a dokázala tak, že kritici tohoto agregátu budou možná muset brzy přehodnotit svůj názor.

„Dnešní výsledek je pro nás obrovským úspěchem, je to šance, jak zazářit. Miluji Richmond,“ prohlásila po kvalifikaci doslova zářící pilotka.

Japonský jezdec Tora Takagi má letos výbornou formu a do dnešního závodu se kvalifikoval na výborném třetím místě. Výborný výsledek vozů s motory Chevy podtrhl Sam Hornish Jr., který doplní druhou řadu na startu.

„Dnes jsme udělali velký kus práce pro zítřejší noc. Opravdu si myslím, že máme dobré nastavení pro noční závod a věřím, že bude šetřit pneumatiky co možná nejvíce od startu až do cíle,“ řekl Hornish, který je zatím v letošní sezoně nejúspěšnějším jezdce s motorem Chevy za zády.

Vedoucí muž průběžného pořadí Tony Kanaan zajel s přebarveným vozem Dallara Honda 5. nejlepší čas a ve třetí řadě na startu ho doplní Greg Ray.

Vytisknout

Diskuze: Richmond: Dixon vítězem přerušené kvalifikace

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Atlanta: Kvalifikace byla pro déšť zrušena - anotační foto

Atlanta: Kvalifikace byla pro déšť zrušena

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud