Bourdais s rekordem trati z Pole position

ar1, 23. července 2006, 19:50 Google+

Edmonton - postavení na startu: Hamburgrový Francouz, Sebastien Bourdais zajel rekord tratě a vybojoval tak pro sebe a tým Paula Newmana Pole position.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
bourdais, sébastien

bourdais, sébastien | foto: Champ Car World Series

Sdílejte článek

Zřejmě další šanci na zvýšení svého bodového zisku dostal ziskem Pole position na trati v Edmontonu Francouz Sebastien Bourdais, když se mu podařilo zajet rekord tratě. Bourdais vyhrál už páteční první kvalifikaci, kde se mu také od začátku dařilo.

Bourdais časem 58.560 překonal loňský nejrychlejší čas A.J. Allmendingera. Díky čemuž jde do závěru šampionátu s výrazným bodovým náskokem, který už před druhým Allmendingerem činí náskok 25 bodů. Z první řady odstartuje společně s Kanaďanem Paulem Tracym z konkurenční stáje Forsythe Championship Racing.

Druhá kvalifikace byla výrazně poznamenána třemi červenými vlajkami, které přerušily třikrát snahu všech jezdců. Proto musela být trochu prodloužena, aby bylo umožněno jezdcům minimálně 20 minut k zajetí kvalifikačního času. Zajímavostí bylo, že na trať vedl hned z kraje jezdce Paul Tracy, což bylo poprvé po třech letech, kdy šampión z roku 2003 vyrazil na trať jako první. Bohužel pro něj, jeho strategie nevyšla poté, co po chybě elektroniky Tracy ztratil kontrolu nad svojí Lolou a vrazil do ochranné zdi v zatáčce č. 7, což způsobilo první červenou vlajku. Tým svoji velkou snahou zajistil, aby se Tracy mohl účastnit zbytku kvalifikace.

Justin Wilson po skvělých výkonech z tréninků dokázal dostat svůj monopost na start na třetí pozici. Společně s ním odstartuje ze druhé řady A.J. Allmendinger. Pátý odstartuje do závodu Oriol Servia a šestý Will Power.

Foto: Champ Car

Vytisknout

Diskuze: Bourdais s rekordem trati z Pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wilson, Justin

Tracy a Willson vítězi posledních tréninků

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud