IRL rozšiřuje pole působnosti

iM3, 15. července 2006, 13:41 Google+

Šampionát se již přehoupl do své druhé poloviny a kalendář závodů na rok 2007 začíná být hlavním tématem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: IRL

Sdílejte článek

Letošní rok se skládá ze čtrnácti závodů, ten poslední je naplánován na 10.9. v Chicagoland Speedway, v místě kde Juan Pablo Montoya oznámil svůj přesun do závodů NASCAR. Vedení IRL zatím odmítá vydat konečnou podobu kalendáře pro rok 2007. Jisté však je, že fanoušci mohou očekávat nejméně dva závody navíc.

„Je příliš brzy uvést kolik podniků budeme v příštím roce mít,“ řekl John Griffin, více prezident IRL se stykem s veřejností. „Naší hlavní metou je rozšířit kalendář a nadále zůstat v rozvrženém časovém intervalu závodů jako tento rok.“

Sezóna by měla začít v polovině března a končit na začátku září. Účelem je skončit ještě předtím, než se američtí fanoušci zaměří na dva nejsledovanější sporty v USA. V září totiž odstartuje národní liga NFL amerického fotbalu a v NASCAR přijde ke slovu Chase for the championship – rozhodující boje o pohár v Nextel Cupu.

Do kalendáře by se měla zařadit klasická trat v Mid-Ohio a závod v ulicích města Los Angeles. Ke stávajícím oválům se pravděpodobně přidá nově vybudovaný Iowa Speedway.

foto: IRL

Vytisknout

Diskuze: IRL rozšiřuje pole působnosti

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wheldon, Dan

Dan si poradil aj vo večernej súške

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud