Šampión se vrací do ChampCar Atlantic

Petr Stejskal, 23. března 2006, 21:05 Google+

Někdy je potřeba slézt zpátky dolů, abyste mohli po žebříku vylézt zase nahoru...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barron, Alex

Barron, Alex | foto: Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

ChampCar Atlantic se nevěnuji příliš často, ale před několika dny se stalo něco, co se tak často nevidí. Tým Polestar Racing představil svého nového jezdce Alexe Barrona, šampióna Toyota Atlantic z roku 1997. Čím je ale Barron tak zvláštní?

Alex byl na přelomu tisíciletí nadějným americkým jezdcem. Vítězství v sérii Atlantic mu přineslo místo v ChampCar, ale v žádném z týmů neměl dostatečně kvalitní nářadí na předvedení svého talentu. Když už nenalezl místo v ChampCar, strávil několik sezón v Indy Racing League.

Jeho poslední tým však svoje účinkování v IRL ukončil s odchodem hlavního sponzora RedBull a tak Alex musel hledat zaměstnání jinde. Rozhodl se pro přestup o stupínek níže, do série která má především vychovávat mladé talenty.

Může to být ale velmi dobrý tah. Polestar je kvalitní tým a loni s jeho vozem Katherine Legge vyhrála 3 závody. Barron tak bude mít konečně k dispozici kvalitní závodní náčiní a další motivací určitě bude prémie 2 milióny dolarů pro vítěze šampionátu.

A dlouhodobé cíle? "Jasně že chci znovu závodit v ChampCar", řekl Barron. "Chybí mi závodění na klasických okruzích a těším se na následující sezónu".

Nová série Atlantic je opravdu asi tím správným způsobem, jak dělat teď závodění v Americe.

Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Vytisknout

Diskuze: Šampión se vrací do ChampCar Atlantic

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Junqueira, Bruno

První letošní svezení

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud