Franchitti letos poprvé z Pole position

ar1, 16. října 2005, 09:51 Google+

Fontana - kvalifikace: Dario Franchitti vybojoval v závěru sezony své první letošní Pole position. Tomas Scheckter odstartuje druhý první řady.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Franchitti, Dario

Franchitti, Dario | foto: IRL

Sdílejte článek

Dario Franchitti se při poslední kvalifikaci letošní sezony dočkal prvního Pole position, když si s časem 32.8171 zajistil nejlepší startovní pozici. Své skvělé časy nakonec potvrdil Tomas Scheckter, jenž o 0,0744 zaostal za Franchittim.

"Jsme spokojeni s autem a jízdou," říká Franchitti. "Je to také trochu štěstáí, ale věděli jsme, že máme dobré auto po celou první část víkendu. Večer ještě musíme něco upravit na uatě, ale jinak je fajn. Zdejší trať je víc osobní výzvou než fyzickou a 400 mil je jasnou výzvou."

Rozhodně Franchitti příjímá výzvu od Schecktera, který odstartuje letos již popáté z první řady a mezi dalšími, kteří budou chtít co nejdříve prorazit dopředu budou i Sam Hornish jr. a Danica Patrick. Franchitti ztrácí na Hornishe jr. 34 bodů.

"Dobrá jízda pro chlapy z Pennzoilu," říká Scheckter. "Je to vše, čeho jsme mohli dosáhnout. Tento závod je velmi důležitý pro náš tým, pro Chevrolet a pro každého z nás. Je mi velmi líto, že Chevrolet opoští závodní tratě právě proto, protože nám letos tolik pomohl."

Sam Hornish jr. odstartuje třetí a Danica Patrick čtvrtá. Za ní z 5. pozice odstartuje Buddy Rice a šestý vypálí do závodu Helio Castroneves. Novému šampiónu na startu Danu Wheldonovi patří až šestá pozice.

Tomáš Enge nedokázal udržet nasazené tempo z prvních dvou tréninků a pohoršil se o šest pozic. Odstartuje tedy až jedenáctý.

Přímý přenos začíná dnes ve 21,35 na TV Galaxie Sport a závod startuje 21,45 SEČ.

Foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Franchitti letos poprvé z Pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Franchitti, Dario

Dario Franchitti převzal týmovou taktovku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud