Fontana: Franchitti letos 2x vítězem

ar1, 17. října 2005, 12:42 Google+

Dario Franchitti letos podruhé triumfoval, tentokrát v závěru sezony, kdy společně s Tony Kanaanem vybojovali pro tým poslední letošní "double".

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Franchitti, Dario

Franchitti, Dario | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Dario Franchitti se v posledním závodě sezony střetl v samotném závěru se svým týmovým kolegou Tony Kanaanem o své druhé letošní prvenství, které vybojoval s rozdílem pouhých 0.1117s. Tony Kanaan si opět na své konto připsal TOP 2 umístění. Franchitti také podruhé zvítězil na trati delší než 1,33 míle. Tým Andretti Green Racing letos vyhrál jedenáctkrát.

Pro třetí pozici si pod šachovnicový praporek přijel Vitor Meira s vozem týmu Rahal Lettermann Racing a čtvrtý v pořadí skončil Scott Sharp (Delphi Fernandez Racing).

Závod ve Fontaně byl napínavou podívanou od samotného začátku až do konce. Nechyběly nehody, technické potíže, kuriozity a také zranění.

Kuriozitou bylo přepadené hledí přilby Bryana Herty do zadu, díky čemuž byla zavedena žlutá fáze. Zranění přišlo při nehodě A.J. Foyta IV, který byl převezen do Medical Centre a také zranění nohy mechanika stáje Vision Racing, kterého při zastávce v boxech trefil Ed Carpenter.

Velmi dobře jeli tentokrát oba jezdci týmu Panther Racing. Tomas Scheckter dokonce tak, že za nejdelší vedení v závodě obdržel ještě o bod navíc. Tomáš Enge se držel poměrně dost dlouho i na páté pozici, stále ale zůstává špatnou vizitkou týmu práce mechaniků Panther Racing při zastávkách v boxech. Scheckter nakonec dojel sedmý a Enge osmý.

Letošní mistr IndyCar Series Dan Wheldon přes své potíže ze začátku závodu s nastavením nakonec dokončil závod na šesté pozici. Castroneves dojel do cíle devátý, nutno dodat, že se mu v posledním závodě sezony velmi nedařilo. První desítku doplnil Scott Dixon, vítěz závodu ve Watkins Glen.

Foto: IndyCar Media 

Vytisknout

Diskuze: Fontana: Franchitti letos 2x vítězem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Fernandéz, Adrián

Startovní rošt jezdců ve Fontaně 2005

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud