Brno: Peter s Maserati na Pole position

ar1, 25. června 2005, 21:39 Google+

Téměř domácí jezdec Philipp Peter z Rakouska zajel na brněnském okruhu již své letošní druhé Pole position.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Buncombe/Peter/Rusinov

Buncombe/Peter/Rusinov | foto: www.auto-news.cz | Michal Příhoda

Sdílejte článek

S vozem č. 16 Maserati MC12 týmu JMB Racing nastavil nejlepší čas 1:56,322. Diváci mohli sledovat pět posádek, které se dostaly do jedné sekundy.

“Mám zde mnoho přátel, sponzorů a také svoji rodinu. Jsem velmi potěšen, že zde startuji z Pole position a to letos už podruhé. Jsem také potěšen z našeho druhého vozu, obzvlášť po Kalrově včerejší nehodě. Tým odvedl dobrou práci při opravě jeho vozu. Miluji tuto trať, moje auto a naše pneumatiky Pirelli. Uvidíme, jak se vše bude vyvíjet zítra.“

Automotodrom v Brně se ukázal jako perfektně adaptovatelný okruh pro vozy Maserati. Všechny čtyři Maserati se dokázaly kvalifikovat do TOP 5 a poprvé obsadí TOP 3 na startu. Andrea Bertolini se s vozem č. 15 kvalifikoval na druhé pozici a to jen díky usilovné práci mechaniků týmu JMB Racing, kteří museli vůz č. 15 opravovat celou včerejší noc po nehode Karla Wendlingera.

Na čtvrtou pozici na startu se v kombinované kvalifikaci umístil jediný vůz Chevrolet Corvette CR5 týmu GLPK Carsport, jehož jezdec Kumpen byl s časem relativně spokojen. Šestý čas zajela posádka vozu Lamborghini Murciélago a Ferrari 550 Maranello týmu Larbre Competition se umístilo sedmé.

Janišův vůz č.7 týmu Graham Nash Motorsport do kvalifikace vůbec nezasáhl a je tak bez času. Zato auto č.8 Roberta Šenkýře se kvalifikovalo na 13. pozici.

Výsledky kombinované kvalifikace

Foto: AUTO NEWS NETWORK
Vytisknout

Diskuze: Brno: Peter s Maserati na Pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kristensen, Tom

Kristensen v Oscherslebenu na Pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud