Mid-Ohio: Lola konečně porazila Audi

Daniel Šupa, 22. května 2005, 23:01 Google+

Loly bývají rychlé a poruchové. Tentokrát však bylo vše obráceně a slavily úspěch.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Weaver, James

Weaver, James | foto: ALMS/Rick Dole

Sdílejte článek

V nejsilnější třídě P1 bylo na dramatický závod zaděláno hned po startu, kdy se o vedení střetli vítěz kvalifikace Shimoda s továrním prototypem Zytek a obhájce titulu Lehto s Audi.

Po jejich vzájemném kontaktu šel do vedení Leitzinger s Lolou týmu Dyson Racing. Lehto s Wernerem měli ale problémy teprve před sebou. Po vážné kolizi s pomalejším vozem strávili mnoho času v boxech a závod dokončili až na 18. místě celkově, přesto si vedení v šampionátu po třech závodech udrželi.

V první polovině závodu se ve vedení střídaly obě Loly a Zytek, který však musel v boxech řešit technické problémy a Loly se naopak tentokrát všech problémů vystříhaly a slavili letošní první triumf. Leitzinger s Weaverem porazili o 26 vteřin Dysona s Wallacem a na třetím místě skončilo druhé Audi stáje ADT Champion pilotované Bielou a Pirrem.

Třídu P2 vyhrál Courage týmu B-K Motorsport s jezdci Bachem a Cosmem. V GT1 triumfovali O'Connell a Fellows (Corvette Racing), kteří zvítězili v ALMS po dvacáté třetí. Nejslabší třídu vyhráli Bernhard a Dumas s Porsche stáje Alex Job Racing.

Foto: ALMS / Rick Dole

Vytisknout

Diskuze: Mid-Ohio: Lola konečně porazila Audi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Carroll, Adam

1. Monako: Carroll zvítězil, Rosberg hrdinou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud