WEC: Toyota GAZOO Racing - tradice nadevše

iM1, 6. února 2017, 13:00 Google+

Zástupci týmu Toyota GAZOO Racing odhalili, kdo bude bojovat v prototypech TS050 Hybrid o body ve World Endurance Championship 2017.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Toyota Gazoo Racing

Toyota Gazoo Racing | foto: Toyota Motorsport GmbH

Sdílejte článek

Jak je všeobecně známo, Japonci si vždy potrpěli na tradice, které jsou hluboce zakořeněny v jejich naturelu a pohledu na svět. Nejinak je tomu i v letošním ročníku vytrvalostního mistrovství světa.

V první sezóně novodobého působení japonské značky ve World Endurance Championship, v roce 2012, nasadila Toyota vůz TS030 Hybrid se startovním číslem „7“. A protože letošní letopočet také končí stejnou číslicí, Toyota se rozhodla zvolit číslo „7“ pro svůj vůz i v nadcházející sezóně. Za volantem prototypu Toyota TS050 Hybrid #7 se budou po celou sezónu střídat Mike Conway, Kamui Kobayashi a nová posila týmu José María López.

V roce 2014 dovezl prototyp Toyota TS040 Hybrid #8 dvojici Anthony Davidson, Sébastien Buemi k zisku Mistrovského titulu jezdců (třetím členem do party byl tehdy Nicolas Lapierre, který ovšem druhou část sezóny 2014 vynechal). Oba dva výše jmenovaní jezdci, tedy Davidson a Buemi se proto budou střídat za volantem Toyota TS050 Hybrid #8 i letos. Uvedené duo doplní  Kazuki Nakajima.

Mimochodem čísla „7„ a „8“ jsou vůbec tradičně spojena s účastí japonské značky v Le Mans v dřívějších dobách, vzpomeňme např. na #37 nebo #38 v osmdesátých, případně #27 nebo #57 z devadesátých let letech minulého století.

Ve dvou předem avizovaných závodech nasadí Toyota i třetí vůz, který na své karoserii ponese „devítku“. Také zde lze najít historickou souvislost, protože s #29 jezdil v roce 1988 po závodních tratích vůz Toyota TS020 s posádkou Thierry Boutsen, Ralf Kelleners a Geoff Lees. Ve Spa-Francorchamps (6. května) a Le Mans (17-18. června) tedy uvidíme prototyp Toyota TS050 Hybrid #9, který povede Stéphane Sarrazin a další dva kolegové, jejichž jména Toyota oznámí ještě před začátkem předsezónních testů v Monze.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Toyota GAZOO Racing - tradice nadevše

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Yvan Muller, Slovakia Ring 2016

WTCC: Koketuje Yvan Muller s Volvem?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud