WEC: Toyota potvrdila Jose Maria Lopeze a třetí prototyp v Le Mans

iM3, 2. února 2017, 07:04 Google+

Dlouhotrvající spekulace nad rozšířením továrního týmu Toyota v šampionátu FIA WEC se potvrdily. Japonská stáj nasadí ve dvou závodech letošní sezony třetí prototyp TS050 LMP1 a zároveň podepsala kontrakt s šampionem WTCC Jose Mariem Lopezem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
lópez, josé maría

lópez, josé maría | foto: TOYOTA GAZOO Racing

Sdílejte článek

Jose Maria Lopez byl hvězdou mistrovství světa cestovních vozů, ale po třech titulech v řadě za sebou s vozem Citroen hledal nové výzvy. Ty našel ve vytrvalostních závodech prototypů, kde od letošní sezony nastoupí v barvách Toyoty jako týmový kolega Mika Conwaye a Kamuje Kobajašiho.

Naopak jejich stávající partner Stephane Sarrazin byl potvrzen do třetího prototypu TS050, který Toyota nasadí v šestihodinovce ve Spa a především pak v 24hodinovce v Le Mans. Francouz je zatím jediným potvrzeným členem posádky, další dva jezdce Toyota teprve potvrdí.

Mistrovská dvojice z roku 2015 Sebastien Buemi a Anthony Davidson zůstává neměnná i pro letošní ročník. Jako v předchozích sezoně se k nim připojí Kazuki Nakadžima.

Přestože má Toyota na závodění ve FIA WEC nejnižší rozpočet a její investice nedosahuje výšin Porsche nebo bývalé stáje Audi, vedení týmu se rozhodlo nasadit třetí vůz a zvýšit šance na vítězství v Le Mans, které jim loni tak srdcervoucně uniklo. Navíc nebude mít po odchodu Audi tak velkou konkurenci, v LMP1 se postaví pouze proti Porsche. Nutno podotknout, že Porsche opět koketuje s myšlenkou nasadit třetí prototyp.

Toyota oficiálně představí prototyp TS050 HYBRID na novou sezonu 31. března krátce před kolektivními testy na Monze.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Toyota potvrdila Jose Maria Lopeze a třetí prototyp v Le Mans

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Liqui-Moly Bathurst 12 Hour

12h Bathurst, aneb dvanáctihodinová bitva 55 posádek o horu Mount Panorama

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud