Oschersleben: Vítězství pro Maserati a Porsche

Stanislav Bareš, 20. září 2004, 14:37 Google+

Andrea Bertolini a Mika Salo zvítězili v Oscherslebenu v kategorii GT. V nižší kategorii zvítězili, po napínavém konci Maassen s Luhrem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bertolini/Salo

Bertolini/Salo | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

V kategorii GT Maserati MC12 s číslem 33 týmu AF Corse řízené Andreou Bertolinim a Mikou Salem zvítězilo ve svém druhé závodě na okruhu v Oscherslebenu. Na mokré trati si těsně po startu vybudovali rozhodující náskok, když předjeli Ferrari 550 s číslem 1, RML Saleen s číslem 8 a Ferrari 575M s číslem 17. Tím byli v top 4 čtyři různé modely!

„Na stupních vítězů jsem byl dávno, ale toto je mé první vítězství na nějaký čas. Ukázalo, že skončit pátý v kvalifikaci bylo dost dobré. Neměli jsme s vozem jakýkoliv problém. Jediný menší problém se vyskytl s rádiem. Nevěděli jsme kdo je před námi a kdo za námi, tak jsme museli jet stále naplno. Vědět, že máme takový náskok, jeli bychom opatrněji. Naše rychlost není nejlepší. Dokonce Saleen s nejtěžším vozem jezdil rychlejší časy, ale my jezdili velmi konzistentní časy, což nám pomohlo vyhrát závod.“

Těsný a vzrušující závod, tak to vypadalo na těsném a klikatém Oscherslebenu. Domací matadoři Maassen s Luhrem vyhráli svůj domácí závod v barvách týmu Freisinger Motorsposrt. Jejich Porsche 996 GT3-RS porazilo těsně Ortelliho s Collardem a s Ferrari 360 jedoucího Pescatoriho s Vossem.

„Zní to snadno, vyjeli jsme si pole position a vyhráli závod. Ale závod rozhodně lehký nebyl. Podmínky na trati byly velmi obtížné. Všechna auta vepředu zvolila pro start slicky, což sice bylo správné rozhodnutí, ale jezdilo se velmi obtížně, protože se stalo mnoho havárií. Hned po startu jsme šetřili palivo, protože jsme věděli, že se na mokru nedostaneme do boxů a podařilo se. Jsem velmi šťastný.“

Oschersleben, závod:
1.Bertolini/Salo Maserati MC12 3:00:27,405
2.Cappellari/Gollin Ferrari 550 Maranello -1 kolo
3.Goodwin/Fontes Saleen S7 -1 kolo
4.Wendlinger/Marques Ferrari 575M Maranello -1 kolo
5.Bobbi/Gargel Ferrari 550 Maranello -2 kola
6.Livio/Calderari/Bryner Ferrari 550 Maranello -2 kola
7.Erdos/Newton Saleen S7 -2 kola
8.Herbert/De Simone Maserati MC12 -2 kola
9.Maassen/Luhr Porsche 996 GT3 RS -2 kola
10.Ortelli/Collard Porsche 996 GT3 RS -3 kola


Foto: DPPI / FIA GT
Vytisknout

Diskuze: Oschersleben: Vítězství pro Maserati a Porsche

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vasser, Jimmy

Vedení seriálu se o motory Cosworth nebojí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud