Dramatická bitva od prvních metrů

Daniel Šupa, 13. června 2004, 10:09 Google+

Při letmém startu 24hodinového závodu se seřadilo startovní pole za sesterskými vozy týmu Audi UK.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
McNish, Allan

McNish, Allan | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Davies, kolega Herberta, startoval z Pole position a na jeho pozici zaútočil hned od prvních metrů po projetí startovní čáry McNish. Davies vedoucí pozici před zatáčkou Dunlop udržel, ale Allan jel za jeho vozem v těsném závěsu a několikrát se pokusil o předjetí.

Jamie Davies však zajel následně několik nejrychlejších kol za sebou a pomalu se Skotovi vzdálil. Obě Audi R8 týmu Audi Sport UK Team Veloqx se při vzájemném souboji vzdálili svým pronásledovatelům.

Andy Wallace se Zytecem držel třetí pozici, ale brzy kapituloval pod tlakem Lehta s Audi stáje ADT Champion a Capella s posledním vozem R8 týmu Goh. Také Jan Lammers s vozem Dome Judd přes drobné zaváhání ve třetím kole Wallaceho předjel.

V sedmém kole ovšem chyboval Rinaldo Capello. Po smyku skončil v kačírku a i když se do závodu znovu zapojil, propadl se až na 24. místo celkově.

Třídu LMP2 vedl Gounon s Courage AER. Ve třídě GTS držel vedení Peter Kox s Ferrari stáje Prodrive. Na druhém místě byl Turner, jenž zdržoval třetího Gavina s Chevrolet Corvette, a tak mohlo první Ferrari F550 Maranello svému hlavnímu soupeři ujíždět.

Vůz stáje Chamberlain Synergy Motorsport TVR zajel s problémy do boxů hned ve druhém kole. Také Melo z týmu JMB Racing nabral ztrátu hned v úvodu, neboť zvuk jeho převodovky přesvědčil vedení stáje pokračovat v závodě až po kontrole a se ztrátou 4 kol.


Foto: Audi Sport Press

Vytisknout

Diskuze: Dramatická bitva od prvních metrů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Davies, Smith, Turner

Audi R8 z Pole position již počtvrté

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud