Český tým Vonka Racing se vrací do FIA GT!

Daniel Šupa, 23. dubna 2004, 00:06 Google+

Tým předního českého jezdce Jana Vonky má jasnou představu o své budoucnosti a ve Valencii k ní opět směle vykročil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vonka - Konopka

Vonka - Konopka | foto: Vonka Racing

Sdílejte článek

Majitel a současně jezdec má za sebou řadu úspěchů na domácí automobilové scéně včetně několika titulů a 3 nominací na „Zlatý volant“.

Ani v seriálu FIA GT není jeho tým Vonka Racing úplným nováčkem. V roce 2002 se zúčastnil podniku na Masarykově okruhu v Brně. V kokpitu střídá Jana kolega Miroslav Konopka. Nyní vám přinášíme krátký pohled Jana Vonky na to, jak návrat ve Valencii probíhal z jeho pohledu.

„Tak jsme se šťastně vrátili ze Španělska, z druhého závodu Mistrovství světa FIA GT. A vše dopadlo nad naše očekávání. Původně jsme měli několik malých cílů - dorazit v pořádku tam, přejít administrativní přejímkou, technickou přejímkou, kvalifikovat se do závodu a nakonec i v pořádku a bez úhony na autě i jezdcích dorazit do cíle. Vše se podařilo. Miro Konopka závod bravurně rozjel a Jan Vonka, který závod dojížděl, si z blízka prohlédnul šachovnicovou vlajku. Vzhledem k tomu, že to byl pro náš tým první velký závod v zahraničí a jezdci trať nikdy neviděli, tak se se vším vypořádali velice dobře. I s počasím, které všechny týmy trošku zlobilo. Opalovací krémy jsme hned první den uložili zpět do zavazadel a místo nich jsme si navlékli teplé svetry a pláštěnky. I možná díky tomuto faktu jsme vděční za krásný výsledek, jelikož během deště při volných trénincích a kvalifikaci vypadlo 10 aut. A to jich přejímkou prošlo 36. Cílovou rovinou jsme tedy projeli na 16. místě absolutně a 6. místě ve skupině N-GT a 3 body, které jsme tímto získali nás moc těší. Už se nemůžeme dočkat dalších FIA GT závodů!“


Foto: Vonka Racing
Zdroj: Vonka Racing

Vytisknout

Diskuze: Český tým Vonka Racing se vrací do FIA GT!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Engeho sezona v F3000 začíná

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud