Zmizí Corvette ze startovního pole?

iM2, 21. dubna 2011, 22:17 Google+

Komise FIA se rozhodla přezkoumat účast týmů, které nasazují vozy Chevrolet Corvette, v šampionátu FIA GT1. Je tedy možné, že od Portugalska uvidíme ve startovním poli pouze 16 aut.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hezemans/Kumpen/Longin

Hezemans/Kumpen/Longin | foto: www.auto-news.cz | Michal Příhoda

Sdílejte článek

Pokud by opravdu došlo k rozhodnutí, že Corvette letos v šampionátu nepojedou, již od následujícího závodu v Portugalsku bychom na startu neviděli týmy DKR a Exim (Selleslagh). Oba týmy dovezly na první dva závody šampionátu, do Abu Dhabi a Zolderu, pouze jeden vůz - regule však vyžadují za tým dva stroje. Protomotér šampionátu, Stephane Ratel, se rozhodl nechat tento prohřešek bez povšimnutí.

Jenže teď se bude dosavadním účinkováním týmů s vozy Corvette zabývat samotná FIA. Jednání by mělo proběhnout 3. května. Komise GT vozů bude řešit přestupek obou týmů. "Z mého pohledu je zatím vše legální," říká Ratel. Podle něj oba týmy do šampionátu sice dva vozy přihlásily, ale zatím je nenasadily.

Zatím se spekuluje o tom, kde týmy nové Corvette vezmou. V úvahu připadá možnost, že by přestavěly stroje jezdící v holandském šampionátu.
Vytisknout

Diskuze: Zmizí Corvette ze startovního pole?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Campbell-Walter/Hughes

Jezdci týmu Nissan se účastnili maratonu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud