Jimenéz chce jezdit v GT1 v roce 2011

iM2, 4. ledna 2011, 15:07 Google+

Sérgio Jimenez měl letos možnost nastoupit ve dvou týmech: Mad Croc Corvette a Reiter Lamborghini. Oba vozy i týmy ho zaujaly natolik, že vyjednává o možnosti startovat ve FIA GT1 v příštím roce po celou sezonu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hezemans/Maassen

Hezemans/Maassen | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Ve druhé polovině první sezony šampionátu FIA GT1 se na scéně objevilo zajímavé jméno. Sérgio Jimenez absolvoval oba poslední závody sezony, v Brazílii a Argentině. V Interlagosu nastoupil jako domácí matador za volantem Mad Croc Corvette. Jenže v závodu nestačil ukázat svůj plný potenciál. Ten už ale mohl plně ukázat v posledním závodu v Lamborghini stáje Reiter.

Společně s Frankem Kechelem dojeli na dobrém čtvrtém místě. „Pro mě byly obě jízdy v těchto fantastických autech krásná zkušenost. Síla vozů GT1 je enormní až fenomenální. Navíc jsem po dlouhé době opět pracoval s karbonovými brzdami. S těmi je vždy zábava,“ říká Jimenez.


S Corvette se Jimenéz svezl v Brazílii...

Trať Interlagos zná Sérgio už hodně let, úspěchů zde dosáhl například s Formulí Renault. V Argentině byl ale bývalý pilot GP2 a A1 GP poprvé: „Překrásná trať. Má rychlé i pomalé zatáčky, je velmi těžká. Zabere Vám opravdu hodně času, než najdete dobrý set up. Na auta jsem si ale zvykal rychle. Corvette je velmi silná na brzdách, Lambo je celkově bláznivé auto.“


...a s Lambem v Argentině.

Po takto pozitivních větách na současné vozy GT1 je zcela jasné, že by Jimenez určitě rád nastupoval v šampionátu i v příštím roce: „To je bez debaty. Je to skvělá série se spoustou předjížděcích manévrů, skvělá akce, krásné tratě a silní jezdci. Ještě ale nevím, co přijde v roce 2011. Jsem v kontaktu s týmy, za které jsem jel. Rád bych za ně jezdil v roce 2011, ale to je závislé na spoustě faktorů – v neposlední řadě na sponzorech.“
Vytisknout

Diskuze: Jimenéz chce jezdit v GT1 v roce 2011

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Premat, Alexandre

Vrátí se Prémat do DTM v roce 2012 s BMW?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud