Gavin jel velmi slušně, Kuismanen už méně

iM2, 8. července 2010, 15:23 Google+

Oliver Gavin v Paul Ricardu zapůsobil, když zajel druhé nejrychlejší kolo v kvalifikačním závodu a v hlavním závodu předvedl velmi slibnou jízdu, když se dokázal prokousat z devatenáctého místa na startu až na čtvrté místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kuismanen/Salo

Kuismanen/Salo | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Nicméně 22. a 19. místo z kvalifikačního závodu a pak hlavního závodu nejsou nikterak oslnivým výsledkem pro Gavina a jeho kolegu, Perttiho Kuismanena. Hlavní závod rozjížděl Gavin, pak vůz předal na pěkné čtvrté pozici parťákovi, Kuismanenovi. Ten však dostal hodiny a následoval propad pořadím jejich Corvette s číslem 12.

Gavin však ví, že jeho stíhací jízda po startu z devatenácté pozice udělala dojem. „Na začátku závodu tam byl dobrý souboj. V prvním kole se mi podařilo získat šest pozic, a tak jsem ho zakončil na 13. pozici. Mohlo to být ještě více, ale já se snažil jet za Olivierem Panisem, který jel s jedním z Fordů. Když jsme dojeli do první zatáčky, tak tam byla nějaká kolize,“ říká Gavin.



„On se rozhodl jet zprava, já se rozhodl to objet zleva, ale dvě auta se tam roztočila. Jemu se to podařilo objet lépe, a tak vydělal více pozic než já. Já pak musel vynaložit dost úsilí na to, abych předjel několik dalších aut včetně Nissanu, jednoho Astonu Hexisu a Maserati. Byl jsem rád, že se mi podařilo vydělat několik dalších pozic. Pak jsem se dostal za jednoho z Nissanů týmu Sumo. Byl možná trošku rychlejší, ale předával jsem ze čtvrté pozice,“ uzavřel Gavin.

Této výhody však nedokázal využít Kuismanen. Už jeho odjezd od mechaniků byl velmi vlažný. Pak ještě následoval incident mezi ním a Markusem Palttalou z týmu Marc VDS s Fordem GT.
Vytisknout

Diskuze: Gavin jel velmi slušně, Kuismanen už méně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge/Turner

Engeho s Turnerem zradila ve Francii technika

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud