Změna výsledků:Enge/Turner přišli o vítězství

iM2, 2. května 2010, 18:22 Google+

SILVERSTONE, ZÁVOD; AKTUALIZACE; Výsledky druhého závodu šampionátu FIA GT1 doznaly velkých změn. Techniční komisaři po závodu potrestali oba vozy Aston Martin, které závod dokončili na prvních dvou místech! Z vítězství se raduje značka Nissan a tým Sumo Power.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Změna výsledků:

Posádka Tomáš Enge/Darren Turner byla diskvalifikována ze závodu, který vyhrála! Důvodem byla dřevěná deska na zádi vozu Aston Martin DB9, která nesplňovala předepsanou tloušťku 25mm o pouhých 0,8mm!

Druhý vůz Aston Martin týmu Hexis s posádkou Makowiecki / Accary dostal penalizaci 15s připočtenou po projetí cílem za to, že si trest v podobě průjezdu boxem neodpykali ve stanovený čas (tj. do tří kol od udělení trestu). Z vítězství se tak raduje posádka Hughes / Campbell-Walter, která pilotuje Nissan GT-R týmu Sumo Power.

Výsledky naleznete zde

Zpravodajství po závodu:

Značka Aston Martin zcela dominovala druhému podniku FIA GT1 ve Velké Británii. Po včerejším double stáje Hexis se dnes z vítězství radoval druhý tým bristké značky, Young Drivers, konkrétně posádka Enge/Turner. Druzí byli včerejší vítězové Makowiecki/Accary také s Astonem.

Po startu závodu na se na čele udrželi vítězové kvalifikace, Makowiecki s Accarym, následovali jejich týmoví kolegové, Hirschi / Piccione, a na třetím místě byli Enge/Turner, kteří hned na startu předjeli Bertoliniho s Maserati MC12 týmu Vitaphone. Ne dál než do první zatáčky dojeli vítězové z Abu Dhabi Grosjean/Mutsch, kterým selhalo zavěšení kola jejich Fordu GT.

Asi deset minut po startu se na rovince u hangáru vzňala Corvette týmu Phoenix posádky Hezemans/Kumpen. To si vyžádálo safety-car, který po okruhu kroužil asi 10 minut. Vůbec stáj Phoenix by na tento víkend nejraději zapomněla, o čemž svědčí i odstoupení druhého týmového vozu posádky Hennerici/Zuber. Nevedlo se ani Karlu Weindlingerovi, který se svým Nissanem GT-R havaroval.

Posádka Hirschi/Piccione se po nepovedené zastávce propadla a pak ještě vyjela z tratě, takže nakonec ani nebodovala. Na trati jsme viděli krásné závody plné předjíždění a těsných kontaktů. Po zastávkách v boxech byl na prvním místě Accary s Astonem tým Hexis, ale Enge byl těsně za ním. K očekávanému souboji nakonec nedošlo, protože posádka Makowiecki/Accary dostala penalizaci průjezdu boxem, což znamenalo pád na 2. místo.

Skvělé třetí místo získala dvojice Warren Hughes/Jamie Campbell Walter Nissanem GT-R týmu Sumo Power. Čtvrtou příčku obsadili výborně jedoucí Jos Menten a Frank Kechle s Lamborghini Murcielago týmu Reiter Engineering. Výbornou stíhací jízdu předvedla druhá posádka týmu Young Driver ve složení Mücke/Nygaard, kteří startovali poslední, dostali defekt, ale v cíli byli šestí.

Výsledky naleznete zde

Vytisknout

Diskuze: Změna výsledků:Enge/Turner přišli o vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Enge s Turnerem obsadili 4. pozici

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud