Hezemans/Kumpen vyloučeni z posledního závodu

iM2, 17. prosince 2009, 16:40 Google+

Otázka ohledně mistra FIA GT pro rok 2009 zatím rozluštěna nebyla. Mezitím se sportovní komisaři rozhodli vyloučit Hezemanse s Kumpenem z posledního závodu v Zolderu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hezemans/Kumpen

Hezemans/Kumpen | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Šampionát 2009 je zatím zastřen hlavní otázkou, kdo je vlastně mistr? Přestože už od závodu v Zolderu uplynulo několik týdnů, vítěze zatím neznáme. Mezitím, než se dozvíme rozuzlení celé situace si pojďme připomenout, co se vlastně stalo: Po Zolderu, posledním závodu šampionátu FIA GT, bylo vzneseno hned několik protestů proti stáji Vitaphone. Hlavní rival, Pekaracing, protestoval proti moc malé zátěži, kterou Maserati MC12 měly. Tento protest byla ale zamítnut.

Další protest se týkal počtu mechaniků, kteří obsluhovali vůz MC12 posádky Bertolini/Bartels v boxech. Za to jezdci dostali penalizaci 30 vteřin, která by ale nemohla změnit celkové pořadí. Tato penalizace byla ale v očích Pekaracingu shledána jako nedostatečna, a tak padl další protest. Rozhodnuto zatím nebylo.

V případě tvrdší penalizace mohlo duo Vitaphonu ztratit takový počet bodů, že by se mistr mohli stát Hezemans s Kumpenem. Zatím se ale pozornost odvrátila od Vitaphonu na tým Pekaracing a jeho jezdce Hezemanse s Kumpenem. Tato dvojice byla totiž vyloučena z hodnocení závodu v Zolderu. Důvod: Hlavy válců a bloky válců jejich Corvette neodpovídaly technickým regulím.

Touto penalizací přišli Hezemans s Kumpenem o druhé místo a osm bodů. Tým Pekaracing se proti této penalizaci odvolal.
Vytisknout

Diskuze: Hezemans/Kumpen vyloučeni z posledního závodu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jarvis, Olivier

Oficiálně: Jarvis nahradí Kristensena

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud