Charouz, Enge a Mücke vyrazí z první řady

iM2, 12. září 2009, 23:11 Google+

Stefan Mücke s továrním vozem Lola Aston Martin LMP1 dosáhl v sobotní kvalifikaci pro závod 1000 km Silverstone druhého nejrychlejšího času a do závěrečné bitvy letošní sezony Le Mans Series tak se svými českými kolegy Janem Charouzem a Tomášem Engem odstartuje z první řady.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge/Charouz J./Mücke

Enge/Charouz J./Mücke | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Největší soupeř česko-německého tria v boji o titul, francouzský tým Pescarolo, čelil obrovské smůle: J.-C. Boullion havaroval a do závodu tak Francouzi vyrazí z konce startovního pole.

Zatímco v pátečních volných trénincích se tovární tým Aston Martin Racing potýkal s ne zcela ideální přilnavostí svých vozů, v sobotu už vše fungovalo mnohem lépe. Dopolední třetí volný trénink vyhrála posádka Darren Turner, Harold Primat (#009) před týmovými kolegy Janem Charouzem, Tomášem Engem a Stefanem Mückem (#007), kteří byli jen o 0,279 s pomalejší. Triu Chris Buncombe, Miguel Ramos, Stuart Hall, které startuje pod hlavičkou českého týmu AMR Eastern Europe patřila v hodnocení třetího volného tréninku jedenáctá příčka.

Odpolední kvalifikace se stala kořistí francouzské dvojice Olivier Panis, Nicolas Lapierre s prototypem francouzského týmu Oreca. Malou sportovní tragédii naopak prožila další francouzská stáj Pescarolo Sport. Dvojice Jean-Christophe Boullion, Christophe Tinseau má sice před zítřejším závodem ještě šanci na zisk mistrovského titulu, proti posádce Charouz, Enge, Mücke to ale bude mít těžké. Zatímco zmíněná trojice vyrazí do závodu ze 2. místa, J.-C. Boullion si v kvalifikaci kvůli havárii nepřipsal žádný rychlý čas a Francouzi tak budou do nedělní šestihodinovky startovat z posledních pozic.

„Samozřejmě by bylo dobré získat bod navíc, který se uděluje za pole position, ale důležité je, že ho nezískali naši největší soupeři. Smůla týmu Pescarolo nijak nemění naší taktiku. Chceme jet rychle, předvést dobrý výkon a nedostat se do zbytečných problémů. Závod na 1000 km je ale nesmírně dlouhý a stát se může cokoliv. Uvidíme zítra,“ shrnul Stefan Mücke.

Darren Turner byl jen o 0,9 s pomalejší než jeho německý týmový kolega a kvalifikoval tak druhý Aston Martin se startovním číslem 009 na třetí pozici. Posádka Buncombe, Ramos, Hall odstartuje do závodu ze sedmé pozice.

Závod na 1000 km Silverstone 2009 startuje v neděli 13. září ve 12:35 hod našeho času.

tisková zpráva: www.bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: Charouz, Enge a Mücke vyrazí z první řady

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Scheider: Je čas začít myslet na titul

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud