Leinders-Kuppens získali 2 body, měli na víc

iM2, 26. května 2009, 14:53 Google+

Bas Leinders a Renaud Kuppens v italském závodu FIA GT v Adrii získali dvanácté místo. Tento výsledek však belgický tým, který vůz vyvíjí podle regulí narok 2010, nemůže uspokojit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mutsch, Thomas

Mutsch, Thomas | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

„Nechci to přehánět, ale myslím, že jsme mohli být v TOP8. V nějakých malých detailech jsme ztratili hodně času. To, že jsme získali sedmé nejrychlejší kolo, svědčí o tom, že jsme mohli být v nejlepší osmičce,“ říká Bas Leinders.

V kvalifikaci si Ford týmu Marc VDS Racing zajistil osmé místo. Na startovním roštu stál však na sedmé příčce, když byl Karl Wendlinger diskvalifikován kvůli technickým problémům. „Ve stejném voze jsem byl téměř o půl sekundy rychlejší než Tomas Biagi, který zná tuto technickou trať v Adrii velmi dobře,“ říká Leinders.

Belgičan závod začal, když bojoval s krajanem Stéphanem Lémeretem. „Stéphane mě předjel na cílové/startovní rovince, dvě kola jsme spolu ale sváděli pěkný souboj. Vydělával jsem v zatáčkách a když jsem brzdil, on mi však ujížděl na rovinkách, protože má silnější motor.“

Boj trval poměrně dlouho, ale... „V jedné díře u trati jsem poškodil pneumatiku a my jsme pak ztratili dvě kola opravou. Mechanici však udělali menší chybu a já jsem dostal penalizaci průjezdem boxů.“

Další dvě kola tým ztratil při další zastávce, když musel opravovat auto. Po takto náročném závodě tým dojel na 12. místě. „Je to škoda, protože jsme na to měli. Renaud zajížděl velmi rychlá kola. Nahromadili jsme však spoustu nových poznatků, které nám pomohou při vývoji auta, které máme já i Renaud rádi víc a víc,“ zakončil Leinders.
Vytisknout

Diskuze: Leinders-Kuppens získali 2 body, měli na víc

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Meira, Vitor

Vitor Meira má zlomené dva obratle

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud