Další Ford GT1 na startu!

iM2, 18. března 2009, 21:13 Google+

Belgický tým Marc VDS Racing oznámil, že se letos zúčastní šampionátu FIA GT s vozem Ford GT1. Bude tak již druhým týmem ve startovním poli, protože tím prvním je Matech Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mortimer/Ellis

Mortimer/Ellis | foto: www.auto-news.cz | Mariusz Stankowski

Sdílejte článek

Zcela nový stroj Ford GT1 je žhavou novinkou ve startovním poli. Jeho vývoj a stavbu má na starosti tým Matech Racing. Tato švýcarská stáj oznámila, že jejich vůz bude schopen absolvovat již předsezónní testy v Silverstonu. Tým také potvrdil, že by mohl dodávat minimálně jednomu týmu svůj vůz už letos.

Teď se to potvrdilo. Belgický Marc VDS Racing projevil o vůz zájem a opravdu se s ním šampionátu zúčastní. Tým dříve nasazoval exotický Gillet Vertigo ve třídě G2. Jezdci by měli zůstat Bas Leinders a Renaud Kuppens. Oba týmy budou spolu při vývoji vozu spolupracovat.

"Tento vůz byl již vyvíjen podle pravidel pro rok 2010. Je to auto s nesmírným potenciálem. Letošní sezonu použijeme jako přípravnou na rok 2010. To ale neznamená, že jsme tu od toho, abychom jezdili poslední. Vše, co budeme dělat, bude mít ale vazbu na rok 2010. To není případ našich konkurentů, kteří pojedou s vozy, jenž jsou na konci svého vývoje,“ říká Leinders.
Vytisknout

Diskuze: Další Ford GT1 na startu!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Hayden propagátorom bezpečnejšej jazdy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud