Ford v kvalitě GT1 za cenu GT3

iM2, 9. dubna 2009, 19:30 Google+

Zbrusu nový Ford GT1 připravený Matechem byl představený na každoročním jarním shakedownu na okruhu Paul Ricard ve Francii.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mutsch, Thomas

Mutsch, Thomas | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Nový Ford, který bude v letošním roce závodit ve stájích Marc VDS Racing team a Matech, byl postaven podle nových regulí, které vstoupí v platnost od roku 2010. Nová pravidla byla zavedená, aby se dosáhlo nižších nákladů na tento sport. Vozy pro rok 2010 mohou být vyvíjeny buďto továrním týmem nebo i soukromým. Vozy GT1 pro rok 2010 mohou být vyvinuty speciálně, nebo mohou vzniknout z vozů kategorie GT2 a GT3 přidáním speciálního kitu.

„Když jsme se setkali se Stephanem v roce 2007 a začali jsme hovořit o možnosti vytvořit vůz kategorie GT1, tak jsme se na všem shodli. Chtěli jsme postavit auto, které by závodilo v kategorii GT1, ale náklady na pořízení a provoz by odpovídaly vozům kategorie GT3,“ prozrazuje Martin Bartek z Matechu.

„Myslím, že se nám náklady podařily dostat na úroveň, kterou jsme chtěli. Vývoj probíhal v průběhu jednoho roku. Postavili jsme dva vozy, jeden bude jezdit v našich barvách a druhý v Marc VDS Racing,“ dodal Bartek.
Vytisknout

Diskuze: Ford v kvalitě GT1 za cenu GT3

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Reiter staví nové Murcielago GT1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud