Jezdci z FIA GT na základní škole

iAdam, 12. září 2008, 21:49 Google+

Základní škola Tuháčkova 25 v Brně - Komárově dnes přivítala nezvyklou návštěvu. Zavítali sem jezdci ze šampionátů FIA GT a GT3, kteří dětem zodpovídali jejich dotazy a snažili se jim přiblížit atmosféru závodů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Michal Kopeček | www.tacker.euweb.cz

Sdílejte článek

Ač celá akce nabrala kvůli dopravní zácpě několik desítek minut zpoždění, netrpěliví žáci se dočkali a mohli se sejít s jezdci ze FIA GT a GT3 Ryanem Sharpem, Phileppem Peterem, Bertem Longinem a Jaromírem Jiříkem. Ti ochotně odpovídali na všelijaké otázky zvídavých dětí.Ti se mohli dozvědět například, na co jezdci myslí při závodě, kolik koní mají pod kapotou, jak dlouho vydrží jejich závodní pneumatiky, nebo taky co jezdci dělají, když se jim začne chtít během závodu akutně na záchod…

Jaromír Jiřík ukázal dětem svoji závodní přilbu a vysvětlil, na co slouží systém HANS. Radost dětem však asi nevíce přinesla závěrečná autogramiáda jezdců. Okruh nakonec věnoval žákům 250 vstupenek na nedělní závod.



Děti se konečně dočkali také slíbené autogramiády



Děti neskrývali nadšení: „Jsem strašně rád, že jezdci přišli. Určitě se půjdu podívat na závod,“ přiznal se Pavel ze 6. A. A jak se akce líbila samotným jezdcům? „Ještě jsem nezažil takové přivítání, aby mi tleskalo tolik lidí,“ prohlásil Jiřík hned na začátku. „Bylo to příjemné. Jsem rád opět ve škole, i když se sem již nechystám. Mám radost, že se tolik dětí zajímá o sport,“ neskrýval radost Ryan Sharp.

Foto: Michal Kopeček |  www.tacker.euweb.cz
Vytisknout

Diskuze: Jezdci z FIA GT na základní škole

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vojtěch, Štěpán

Lacko/Vojtěch: Fanoušci, těšíme se na vás!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud