40 kilo navíc pro Gigawave

iM2, 20. srpna 2008, 09:39 Google+

Allen Simonsen a celý tým Gigawave musí do rumunských uliček a ulic se 40 kilogramy závaží navíc. Může za to třetí místo ve vytrvalostním závodě 24h ve Spa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peter/Simonsen

Peter/Simonsen | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Po závodě všichni v týmu oslavili výborné třetí místo v cíli, což mělo ovšem i vedlejší efekt, který vždy ve FIA GT postihne ty úspěšné. Teď musí Aston Martin v bukurešťských ulicích vozit 40 kilogramů závaží navíc.

Ulice hlavního města Rumunska uvidí o víkendu šestý závod sezóny šampionátu FIA GT. Nezvyklý závodní formát nabízí stáji Gigawave zvláštní výzvu. Po sobotní kvalifikaci čeká na jezdce v sobotní podvečer závod číslo jedna a v neděli po obědě závod číslo dvě. Oba jsou pouze hodinové. Tím pádem se nabízí týmům dvojnásobný zisk bodů v jednom víkendu.

„Na takové trati je kvalifikace velmi důležitá,“
uznává pilot týmu Gigawave Allan Simonsen. „Předjíždění v závodě bude určitě o hodně obtížnější než na běžných okruzích jakými jsou Spa nebo Monza. Startovní pozice je tedy klíčová.“

Pro Simonsena je závod v ulicích města jednou velkou neznámou: „Ještě jsem zde nezávodil, ale viděl jsem onboardy z loňského závodu. Myslím si, že se trať naučím celkem rychle a kromě toho z doby, kdy jsem závodil v Austrálii, jsem se naučil jezdit na městských tratích.“
Vytisknout

Diskuze: 40 kilo navíc pro Gigawave

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Andretti, Marco

Marco Andretti v místě své jedinečné slávy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud