Argentinská invaze do FIA GT

iM2, 8. dubna 2008, 11:16 Google+

S přesunem FIA GT do Jižní Ameriky, kde by se měl uskutečnit poslední závod sezony na okruhu Potrero de los Funes circuit v San Luis v Argentina, bylo rozhodnuto, že šampionát GT vozů absolvuje kompletně argentinský tým.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bryner/Calderari/Livio

Bryner/Calderari/Livio | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Tým se bude jmenovat Escuderia ACA Argentina a bude využívat vůz Ferrari 550 Maranello. K dispozici bude mít čtyři jezdce, kteří se budou střídat v kokpitu. Pro zahajovací závod sezony v Silverstonu usedne do vozu José Maria Lopez a Martín Basso. José Maria Lopez je úspěšný jezdec, který jezdil ve  Formuli Renault, Formuli 3000 a GP2. Martín Basso jezdí argentinské mistrovství cestovních vozů s TC2000. Dalšími jezdci, kteří zasáhnou do bojů za argentinský tým, jsou dřívější jezdci formule 1 Esteban Tuero a Gaston Mazzacane.

Tým bude řízen Jackem Lecontem. Ten už se ve FIA GT prezentoval se svým týme Larbre Competition team a pomáhal týmu Care Racing. Ferarri 550 Maranelo je jeden z nejúspěšnějších vozů v historii šampionátu FIA GT. Jediný, kdo se s ním může měřit je Chrysler Viper GTS-R. Tento vůz vyhrál šampionát v roce 2003, 2004 a 2005. „Doufáme, že to bude skvělá sezona,“ komentuje Stephane Ratel.

V letošním roce se tedy dočkáme hned dvou argentinských týmů ve FIA GT. Vedle Escuderia ACA Argentina bude druhým týmem Advanced Engineering Pecom Racing Team ve třídě GT2. Za Advanced Engineering Pecom Racing Team pojedou Matías Russo a Luis Perez Companc.
Vytisknout

Diskuze: Argentinská invaze do FIA GT

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Manning, Darren

Darren Manning nedokázal využít příležitosti

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud