Charouz jedná o Engeho startu v Brně

Martin Hájek, 7. září 2007, 14:19 Google+

V současnosti vrcholí jednání o startu Tomáše Engeho v brněnském závodě šampionátu FIA Grand Turismo (23. září 2007).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Závodníkův manažer Antonín Charouz je v kontaktu se zástupci týmů Aston Martin Racing BMS a Reiter Lamborghini. Do hry vstoupil také návrat americké značky Saleen. Engeho prioritou je v současnosti angažmá v zámořském mistrovství sportovních vozů Grand-Am a testování Indy Car Series, nicméně účast v domácím velkém závodě je vždy poutavou výzvou.

Tomáš Enge minulý týden opět úspěšně testoval Dallaru Honda americké stáje Samax pro Indy Car Series. Na oválu v Chicagu jezdil společně s kolegyní ze Samaxu Venezuelankou Milkou Dunovou. V barvách stejného týmu se liberecký pilot příští týden představí ve finále Grand-Am v Salt Lake City. Bude řídit prototyp Riley Pontiac.
 
Právě kvůli angažmá v Samaxu rozvázal Antonín Charouz po dohodě kontrakt Engeho v britském týmu Scuderia Ecosse, který působí v šampionátu FIA Grand Turismo.

Antonín Charouz: „Ozvali se mi šéfové stájí Aston Martin Racing BMS a Reiter Lamborghini, jestli by u nich Tomáš v Brně jel. S oběma týmy jsem v úzkém kontaktu, za BMS už Tomáš dříve jel, s „Lambem“ zase závodí Stefan Mücke, náš pilot z Le Mans Series. Ještě nejsem rozhodnutý, i proto, že do jednání vstoupili představitelé značky Saleen, která se chce do FIA GT vrátit a pro Brno si přejí právě Tomáše. Nemám ve zvyku hovořit o něčem, co ještě není jisté, nicméně tentokrát činím výjimku. Chci fanouškům vzkázat, že se o startu Tomáše Engeho v Brně jedná. Pokud se uzdraví Jarek Janiš, pojede s ferrari týmu Scuderia Ecosse.“

BPA

Vytisknout

Diskuze: Charouz jedná o Engeho startu v Brně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

Zajímavosti o závodě na Nürburgringu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud