Oschersleben: O vítězi se rozhodlo po závodě

Daniel Šupa, 8. července 2007, 22:47 Google+

OSCHERSLEBEN - ZÁVOD; Dvojice Kumpen/Longin pilotující Chevrolet Corvette C5 stáje PK Carsport využila výhody pole position k zisku dominantního vítězství. Vedení závodu však po šetření výsledky v cíli změnilo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bartels/Biagi

Bartels/Biagi | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Stárnoucí vůz Corvette C5 prokázal před stěžejním vytrvalostním závodem sezony, dvacetičtyřhodinovkou ve Spa Francorchamps svoji formu, když od startu do cíle vedl startovní pole a pod šachovnicí prolétl celou minutu před nejbližšími pronásledovateli.

Druhou pozicí navázal na loňský triumf Bartels, jenž s letošním kolegou Biagim v Maserati stáje Vitaphone odjel velmi dobrý závod po startu až z devátého místa. Třetí v cíli Bouchut/Mücke definitivně potvrdili lepšící se konkurenceschopnost vozu Lamborghini Murcielago.

Čtvrté místo patřilo v dnešním pátém závodě letošní sezony Bertolinimu s Piccinim a Maserati týmu Sarafree. Pátou pozici získala nejlepší posádka vozů Aston Martin týmu BMS Babini/Davies. Poslední tři bodované pozice si rozdělili druhé vozy týmů Sarafree, All-Inkl.com a BMS.

Výsledky v cíli a radost vítězné dvojice z převzetí vedení v šampionátu trvaly pouze hodinu. Technická kontrola po závodě totiž ukázala na skutečnost, že první a třetí vůz neodpovídají platným technickým předpisům.

Vítězná Corvette měla větší palivovou nádrž a u Lamborghini nebyla v pořádku převodovka. Při příležitosti oznámení výsledků šetření byly vozy ze závodu diskvalifikovány a bylo zveřejněno upravené pořadí.

Z vítězství se tak nakonec raduje tým Vitaphone, jenž dokázal na německém okruhu zvítězit potřetí za sebou. Druhé místo zísalo Maserati stáje Sarafree a body za třetí místo obdržel Aston Martin týmu BMS.

Klasifikace závodu:

Celkové pořadí

Třída GT1 jezdci:

Třída GT1 týmy:

Třída GT2 jezdci:

Třída GT2 týmy:

 

Vytisknout

Diskuze: Oschersleben: O vítězi se rozhodlo po závodě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Power, Will

Rozmary počasia priniesli víťazstvo Powerovi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud