Silverstone: Maserati pokořilo Corvette

Daniel Šupa, 6. května 2007, 20:20 Google+

SILVERSTONE - ZÁVOD; Druhý podnik šampionátu FIA GT hostil britský okruh Silverstone. Jasné vítězství dnes získali jezdci týmu Vitaphone Racing Salo s Biagim v italském Maserati MC12. Na stupně vítězů je doprovodili jezdci s americkými Chevrolet Corvette.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bartels/Biagi

Bartels/Biagi | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Vitaphone Racing obhájil své loňské vítězství, kdy protnuli cílovou čáru jako první Bartels a Bertolini. Salo / Biagi dokázali překonat vítěze kvalifikace Hezemanse a Deletraze s Corvette stáje Carsport o 37 vteřin. Třetí místo patřilo Kumpenovi s Longinem ve druhém a starším Chevroletu téže stáje.

„Jsem opravdu šťastný, tohle vítězství patří Michaelovi Bartelsovi k brzkému uzdravení. Mika Salo mi řekl, že by si moc přál vyhrát, neboť je to jeho jediný start ve třídě GT1, tak jsem rád, že se nám podařilo jeho přání splnit. Já sám mám v pondělí narozeniny, tak jsem si dal krásný dárek. Když měla Corvette potíže, získali jsme náskok a výhodu. Měli jsme dobrou strategii a Michelin nám připravil skvělé gumy. Mika odvedl skvělou práci, má bohaté zkušenosti a hodně jsem se toho od něj naučil," uvedl Biagi. „Většinu práce odvedl Thomas, bylo pro mne obtížné se tak rychle aklimatizovat na vůz, tým udělal vynikající práci  jsem šťastný,“ doplnil bývalý pilot Formule 1 Mika Salo.

Mike Hezemans si pochvaloval svůj vůz v první části závodu, ale díky strategii zbyly na jeho kolegu Deletraze staré pláště z předchozího závodu a Jean-Denis nezvládl řízení, což skončilo smykem. „Byl by to vyrovnaný závod ještě více, v úvodní části jsme měli nejlepší vůz startovního pole, ale naše riskantní strategie nevyšla, Jean-Denis dostal smyk, ale v cíli jsme byli druzí, takže spokojenost," prohlásil Hezemans.

Zástupci britského Aston Martin stačili pouze na čtvrté místo, Wendlinger a Sharp získali cenné body poté, co v Číně nebodovali. Páté místo obsadilo další Maserati Picciniho a Bertoliniho, které následovali v dalším Maserati Montanari a Ramos.

Vítězům z prvního závodu Mückemu a Bassengovi se tentokrát nedařilo a jejich Lamborghini na soupeře a bodované pozice nestačilo.

Klasifikace závodu:

Celkové pořadí

Třída GT1 jezdci:

Třída GT1 týmy:

Třída GT2 jezdci:

Třída GT2 týmy:

 

Vytisknout

Diskuze: Silverstone: Maserati pokořilo Corvette

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

LMS: Škoda Charouz druhá ve Valencii!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud